Afbeelding
Pixabay

Gratis controle fietsverlichting

Verkeer en vervoer

NUNSPEET/ELSPEET - Inwoners van de gemeente Nunspeet kunnen op vrijdagmiddag 19 november gratis hun fietsverlichting laten controleren bij diverse fietsenwinkels in Nunspeet en Elspeet. 

Nu het steeds vroeger donker wordt, is het extra van belang om goede fietsverlichting te hebben. De gemeente Nunspeet doet daarom samen met diverse plaatselijke fietsenwinkels mee aan de campagne voor fietsverlichting: ‘AAN in het donker!’ Als je met verlichting fietst, neemt de kans op een ongeval in het donker met 16 procent af. Je valt op bij andere weggebruikers én ziet de weg voor je beter. Zelfs in een woonkern met goede straatverlichting valt de fietser weg tegen de donkere achtergrond en wordt hij/zij door de automobilist niet gezien. Tenzij de fietser in de koplampbundel van de auto verschijnt, maar dan is het meestal al te laat. 

Je kunt daarom vrijdagmiddag 19 november je fietslicht gratis laten controleren en eventueel de lampjes of batterij gratis laten vervangen bij: Geniet van Fietsen, Zwolsewegje 80 in Nunspeet; Mooiweer Fietsen, Oenenburgweg 114 in Nunspeet; De Fietsenmakerij, Astridlaan 34 in Nunspeet; Fietsspecialist Jacob Bonenberg, Laan 16 in Nunspeet en Vlijm fietsen, Uddelerweg 1 in Elspeet

advertentie
advertentie
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 9 uur geleden
Afbeelding
Stichting Verborgen Armoede zoekt collectanten 9 uur geleden
Afbeelding
Casper van der Woude wint drukke koers in Elspeet 11 aug, 15:40
Afbeelding
Binnen bij het Noord-Veluws Museum Uitjes in de regio 11 aug, 13:52
Afbeelding
Oldtimerdag in Hulshorst: ‘Een echte familiedag’ 10 aug, 10:00
Afbeelding
Van Nunspeet naar Italië: ‘Hier kan je zeker een zomer doorbrengen’ 10 aug, 09:00
Afbeelding
Ontsnapt kalf zakt door trampoline 10 aug, 08:17