Afbeelding
Barry Wensink

Participatieproces rond verkeersplan IKC gaat van start

17 november 2023 om 15:00 Verkeer en vervoer

Het participatieproces rond het verkeersplan voor het Integraal Kindcentrum (IKC) aan de Oosteinderweg in Nunspeet gaat eind november van start. Tijdens het proces haalt de gemeente de meningen op van de direct belanghebbenden om inzicht te krijgen in de mogelijkheden om tegemoet te komen aan hun wensen. Aan de hand van de uitkomsten wordt door adviesbureau Sweco een verkeersplan opgesteld.

In de buurt van het IKC zijn zorgen over het verkeer dat straks van en naar IKC Nunspeet Oost gaat. Vanwege deze zorgen heeft de gemeenteraad besloten dat er een verkeersplan voor het IKC moet worden opgesteld. Met inspraak van de omwonenden. Het verkeersplan beschrijft de verkeerskundige uitgangspunt van de nieuwe school, de buitenruimte van de school en de omgeving. Voor de participatie is door het college van burgemeester en wethouders een plan opgesteld. De meningen worden opgehaald via een buurtbijeenkomst, een online reactieformulier en een klankbordgroep.

De gemeente is bezig met de voorbereiding van een IKC. Hierin komen de kinderopvang, buitenschoolse opvang en basisscholen De Morgenstern en de Petraschool. De gemeenteraad heeft met het plan ingestemd. Eén van de wensen uit de omgeving is het weer openstellen van de Oosteinderweg. Nu moet worden omgereden vanuit de wijk Oenenburg om het nieuwe sportcomplex De Wiltsangh met de auto te bereiken maar ook het bedrijventerrein De Kolk. Dat wordt niet als passend gezien binnen de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente.

Tegen het openstellen van de weg bestaan ook weer bezwaren. Met name de verkeersveiligheid voor het IKC zou hierdoor in de knel komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie