Omwonenden willen parkachtige omgeving behouden
Omwonenden willen parkachtige omgeving behouden Wijnand Kooijmans

Groen licht voor bouw van elf appartementen ondanks tegenstand

15 april 2023 om 15:19 Wonen

Het plan voor de bouw van elf appartementen aan de Stationslaan 38 in Nunspeet krijgt groen licht van de raad. Dat werd duidelijk tijdens de behandeling in de raadscommissie Ruimte waar breed werd ingestemd met het afgeven van de benodigde verklaring van geen bedenkingen.

Wijnand Kooijmans

De bouw stuit wel op bezwaren bij omwonenden. Onder meer ten aanzien van het parkeren en de vrees voor het verloren gaan van de parkachtige omgeving. Ook wordt het vreemd gevonden dat al een kapvergunning is afgegeven voor twee bomen, zonder dat een vergunning is verleend voor de realisering van het plan.

Wethouder Jaap Groothuis erkent dat dit niet geheel volgens wens is verlopen en hieruit ook lering wordt getrokken voor de toekomst. Architect Jaap Slaa geeft namens de initiatiefnemers van het plan aan mogelijkheden te zien de bomen niet te kappen voor de vergunning definitief is. Volgens hem komen er drie scharlaken eiken met een redelijke stamomvang voor terug.

Ook is een nieuw onderkomen gebouwd voor de steenmarter die in het gebied is aangetroffen. Het gaat om een gebouwtje van steen met tegels dat wordt afgedekt door takken en zo als nachtverblijf kan dienen. Naar aanleiding van vragen rond het groene karakter van de parkeerplaatsen geeft Slaa aan dat deze bijvoorbeeld uitgevoerd kunnen worden in grasbeton zodat er groen is te zien als er niet wordt geparkeerd. De parkeerplaats wordt bovendien afgezet met groen.

Door de meeste partijen speelt mee in de afweging van belangen dat er grote behoefte is aan de te bouwen appartementen. Door wethouder Groothuis werd de commissieleden erop gewezen dat in het verleden is gekozen voor inbreiding boven uitbreiding. Dat betekent dat ieder plan buren kent die nooit blij zijn met de komst van een gebouw naast hun woning. Hij is blij dat desondanks op deze locatie de projectontwikkelaar niet heeft afgeschrikt.

Omwonenden willen parkachtige omgeving aan Stationslaan in toekomst behouden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie