Monique en Marc in hun winkel.
Monique en Marc in hun winkel. Gabriella Oravecz

Eigenaars van Het Olde Woonhuus: ‘Als ondernemers moet je het samen doen’

27 februari 2024 om 12:50 Zakelijk

Op Stationslaan 13a in Nunspeet is een nieuwe winkel geopend: Het Olde Woonhuus. Na bijna tien jaar met veel plezier een winkel ‘erbij’ te hebben gehad in hun achtertuin in Lelystad, zijn Monique en Marc Matthesius enthousiast om nu volledig aan hun passie te werken.

Johanna Sijbel

Monique heeft haar baan als projectleider opgezegd en staat nu fulltime in Het Olde Woonhuus. De gezellig ingerichte winkel doet haar naam eer aan, want het is gevestigd in een monumentale woning uit 1910. 

Monique en Marc geloven in de kracht van lokaal. Tijdens hun feestelijke opening op 10 februari serveerden ze bijvoorbeeld hapjes van bakkerijen Uniek en Van Dongen uit Nunspeet en voor het opknappen van de winkel huurden ze een Nunspeetse stukadoor in. “De sfeer in het dorp is erg gemoedelijk,” vertelt de gedreven Monique. “Als onze zoons uit huis zijn, verhuizen we graag naar deze regio. We zijn door de andere ondernemers in de straat zeer warm ontvangen. Dat draagt er aan bij dat we met veel plezier in de winkel staan. We moeten het als ondernemers samen doen. Om die reden hebben we ons ook aangesloten bij de ondernemersvereniging.” 

In de winkel die Marc en Monique grotendeels zelfstandig hebben opgeknapt zijn brocante en landelijke woonaccessoires te koop. “Brocante en landelijk zit in ons hart”, aldus Marc. “Ons huis is in die stijlen ingericht en we gaan met plezier beurzen af om inspiratie op te doen. Wanneer we nieuwe producten ontdekken, testen we ze vaak eerst thuis. Op die manier kunnen we garant staan voor de kwaliteit van onze producten en gegrond advies geven. Ook gaan we regelmatig naar België of Frankrijk om naar brocante te speuren.” Voor hun landelijke producten komt het tweetal vaak uit bij familiebedrijven. “Daar zijn we niet bewust naar op zoek”, lacht Monique. “Maar als we een product zien dat een goede kwaliteit heeft en is gemaakt met een hart voor het product, komt het vaak van een familiebedrijf. Ons winkelpand zit ook al meer dan honderd jaar in dezelfde familie. We zien dat onze verhuurders hart hebben voor hun pand.” 

Het Olde Woonhuus is woensdag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie