Afbeelding
Eigen foto

‘Voor iedere huid een unieke aanpak’

Zakelijk

Een cosmetische huidtherapeut met een BIG-registratie en een bachelor of health, daar zijn er niet veel van in deze omgeving. Door haar jarenlange ervaring als medisch huidtherapeut in verschillende ziekenhuizen en klinieken in heel Nederland, verzekert Eva Streutker haar klanten van professionele, kwalitatieve huidzorg.

Johanna Sijbel 

In 2014 gooit Eva het roer om. Na meer dan vijftien jaar als huid- en oedeemtherapeut te hebben gewerkt, in klinieken van Amsterdam tot Emmen, richt ze zich nu op cosmetische huidtherapie. “Naast mijn werk in mijn eigen praktijken, gaf ik ook veel lezingen aan artsen en werd ik ingehuurd door ziekenhuizen en klinieken. Vooral in het Flevoziekenhuis in Almere heb ik veel ervaring opgedaan,” vertelt ze. “Borstkankerpatiënten konden bij mij terecht voor nazorg. Ik verzorgde bijvoorbeeld littekens na een operatie en hielp bij oedeemproblemen. De vrouwen voelden zich hierdoor zekerder over hun lichaam en omdat een gevolg van oedeem is dat het lichaamsdeel moeilijker beweegt, hadden vrouwen na behandeling ook meer bewegingsvrijheid.”


Daarnaast zag Eva ook ander leed dat veroorzaakt werd door borstkanker en de behandeling daarvan. “Borstkankerpatiënten verouderen snel. Ze raken bijvoorbeeld vervroegd in de overgang. Ook heeft hun lichaam, door de ziekte en agressieve therapie veel te verduren (gehad). De huid is de verrader van de conditie van het lichaam, het spreekt dus voor zich dat ook het uiterlijk van deze vrouwensnel verandert.”


Cijfers van de Nederlandse kankerregistratie geven aan dat één op de vijf vrouwen met borstkanker jonger dan vijftig is. “Die vrouwen staan nog midden in het leven. Dat zij de rest van hun leven met een verouderd lichaam zouden moeten doorstaan, vond ik schrijnend. Daarom startte ik het project ‘weer vrouw’ op. Ik hielp vrouwen die borstkanker hadden of hadden gehad, door met hen een plan te maken voor een gezondere huid en daardoor een jonger uiterlijk.”

Al snel merkte Eva dat hier haar passie ligt: uiterlijke huidverzorging, gericht op de lange termijn, met individuele aandacht voor de cliënt. Daarom maakte ze de overstap naar de cosmetische kant van haarvakgebied. “Ik vind het heerlijk om samen te werken met de klant en een jaarplan op te stellen op basis van haar - of zijn wensen. Het grootste deel van mijn kennis en ervaring heb ik in het medische veld opgedaan. Daarmee onderscheid ik me in het cosmetische veld. Ik werk nog steeds veel samen met verschillende artsen en ik weet wanneer ik mijn klanten beter naar hen kan doorverwijzen. Op beurzen kan ik goed onderscheiden wat ‘troep’ is en wat een goede kwaliteit heeft, omdat ik de wetenschappelijke theorie achter de producten begrijp. Het spreekt dus voor zich dat ik alleen wetenschappelijk onderbouwde behandelingen uitvoer en dat al mijn producten en apparatuur van goede kwaliteit zijn.”


Eva ziet veel bedrijven inspringen op de groeiende vraag naar goede huidzorg. “Bijna elk merk heeft zijn eigen huidzorgproducten en ze beweren allemaal de beste te zijn. Ik heb echter geleerd dat huidzorg maatwerk is. Daarom kijk ik op individueel niveau wat het beste past bij de unieke huid van elke klant. Voor de een kan een medische peeling goed helpen, terwijl een ander genoeg heeft aan een maandelijkse skin booster. Iedere huid is anders en ieder lichaam heeft een andere aanpak nodig. Ik zorg dat ik op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen in huidzorg door deel te nemen aan workshops; lezingen bij te wonen, en me in te lezen in vakliteratuur, zodat ik al mijn klanten het beste kan aanbieden.” Info: www.evastreutker.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 6 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 8 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 12 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 13 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00