Afbeelding
Herman van der Wal

‘De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven’

Zakelijk

Gelukkig krijgen de meeste mensen niet vaak te maken met de dood. Wanneer dit wél het geval is, hebben ze er meestal weinig tot geen ervaring mee. We hebben het over de uitvaartbranche. Herma van Zalk is er met haar bedrijf Addio Uitvaartzorg om families te ondersteunen. “De dag van de uitvaart is niet het hoogtepunt, dat is de weg er naartoe. Daarvoor nemen we de tijd, hebben aandacht voor iedereen en betrekken elk van hen op een manier die het beste bij hem of haar past. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken of weten. Dit ‘maatwerk’ is onze toegevoegde waarde en hetgeen waarin we ons onderscheiden.”

Nick Hoekman

Vanuit een managementfunctie bij de belastingdienst, startte Herma in 2006 met Addio Uitvaartzorg. “Bij de belastingdienst vond ik te weinig terug van mijn eigen bijdrage. Ik vroeg me af hoe lang ik dat nog wilde blijven doen. In die periode overleden mijn beide ouders, hun uitvaarten zijn toen naar alle tevredenheid geregeld. Maar ik dacht wel: ‘ik zou dat óók wel willen, maar dan anders.’ We waren er heel erg bij betrokken. Het was in die periode best nieuw dat we ons overal mee wilden ‘bemoeien’.”

Van Zalk volgde de opleiding tot uitvaartverzorgster en startte haar eigen onderneming. Het eerste half jaar combineerde ze dit met haar baan bij de belastingdienst. “Het werken in de uitvaart beviel zo goed dat ik gewoon ontslag heb genomen en dacht: ‘het is een sprong in het diepe, het kan goed gaan of niet’. Gelukkig gaat het goed en heb ik in dit werk helemaal m’n draai gevonden. Inmiddels is Addio Uitvaartzorg een begrip in Wezep en omgeving.”

Een dienstbare taak en zeker geen ‘9 tot 5 baan’, zo omschrijft Herma de uitvaartbranche. “Je moet in dit vak heel goed de balans vinden tussen werk en privé. In de uitvaartwereld ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Die balans is essentieel om dit mooie werk goed te kunnen doen. Gelukkig lukt dat heel goed in de fijne samenwerking met mijn collega’s.
Kijk voor meer informatie op www.addiouitvaartzorg.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 8 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 10 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 13 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 14 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00