Afbeelding
Eigen foto

‘Verkoopster en gastvrouw in één’

Zakelijk

Bij Modehuys Den Horsten aan de Zuiderzeestraatweg West 57-59 in Doornspijk, worden de klanten geholpen door een vakvrouw. Vijf, om precies te zijn. “Zo loopt het gewoon. Het is geen bewuste keuze, maar het bevalt prima”, glimlacht eigenaresse Teuntje Doornwaard wanneer we vragen waarom er alleen vrouwen in de zaak werken.

Doornwaard staat nu bijna vijftien jaar in het Modehuys, daarvoor deed ze iets totaal anders: ze was kraamverzorgster. “Daar was ik een beetje op uitgekeken. Toen heb ik me om laten scholen tot modeadviseur. Een hele carrièreswitch, maar wel super gaaf.”
Nadat Teuntje haar omscholing had volbracht en aan de slag wilde gaan in de modebranche, komt ze na een aantal sollicitaties tot de conclusie dat ze vanwege haar leeftijd niet snel ergens zal worden aangenomen. “Ik was natuurlijk niet meer de allerjongste. Vaak zie je dan toch dat ze voor de jongere meiden kiezen. Want die zijn goedkoper. En dat was ik niet.”

Wanneer ‘Textielhuis Sijnave’ te koop komt, gaat Doornwaard samen met haar man en de toenmalige eigenaren om de tafel zitten en raakt alles in een stroomversnelling. Na een verbouwing werd het pand omgetoverd tot ‘Modehuys Den Horsten’, waar klanten terecht kunnen voor kleding voor het hele gezin.

Met haar team probeert Teuntje, zoals ze dat zo mooi zegt, “Naast de klant te staan” en niks op te dringen. “Wij vinden het belangrijk dat een klant zich op zijn of haar gemak voelt en niet het idee krijg dat ze iets móéten kopen. We willen het laagdrempelig houden.”

“We geven ook veel kleding ‘opzicht’ mee. Dan kan de klant zonder te betalen de spullen meenemen en vervolgens thuis op hun gemak even passen. En als het past, dan maken ze het geld over. En zo niet, dan brengen ze het weer terug.” Het klinkt als roofgoed, maar volgens Doornwaard verloopt het dankzij het ‘ons-kent-ons’ principe probleemloos. “Misschien is het bijzonder. Maar wij werken al jaren met dit systeem en het gaat nog steeds goed.” Teuntje besluit lachend, “We hebben nog nooit een deurwaarder naar een klant moeten sturen.”
Kijk voor meer informatie op www.modehuysdenhorsten.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 8 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 10 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 14 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 14 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00