Afbeelding
Eigen foto

Het hechte damesteam van Koops Bedden

Zakelijk

Klanten van Koops Bedden in Wezep zullen al snel merken dat de vrouwen die in de winkelwerken, enthousiast, gepassioneerd en professioneel zijn. Volgens Jeanine Kwint, administratie medewerker en medewerker op de textielafdeling, is dat mede te danken aan de goede sfeer in het team: “we zijn de afgelopen jaren alleen maar hechter geworden.”

Johanna Sijbel

Het is pauze. De vier medewerkers van de textielafdeling van Koops Bedden zijn met een kopje koffie aan de tafel in de winkel beland. Ze praten met elkaar over de winkel en over thuis. Af en toeschieten ze gezamenlijk in de lach. Wanneer een klant binnenkomt, springt Ellen op: “Ik zal haar even helpen.” 

Even later wordt gebeld. Heleen loopt met de telefoon aan haar oor van tafel. Jeanine en Ali blijven nog even met elkaar kletsen voor ze weer aan het werk gaan. “Zo gaat dat hier,” vertelt Jeanine. “Ik heb in verschillende speciaalzaken gewerkt, maar negen jaar geleden ben ik in dit filiaal blijven hangen vanwege de gemoedelijkheid en fijne sfeer tussen collega’s. We hebben allemaal onze eigen taak, maar helpen elkaar ook als het even anders loopt. Dat we zo hecht zijn, komt het werkplezier en de sfeer in de winkel ten goede.” 

Heleen beaamt dit: “Er is geen sprake van hiërarchie. We pakken alle taken samen op en omdat we elkaar al zo goed en zo lang kennen, gaat dat heel natuurlijk. Nieuwe medewerkers vinden door de gemoedelijke sfeer snel hun plekje in het team. Ellen bijvoorbeeld,” wijst Heleen. “Is hier pas twee jaar geleden komen werken en is heel snel opgenomen in het team.” Ellen knikt bevestigend: “We hoeven ons niet naar elkaar te verantwoorden, we vullen elkaar aan.” Zes dagen in de week zijn er ‘dames van textiel’ aanwezig bij Koops Bedden. Samen zorgen ze voor de inkoop en bevoorrading van de textielafdeling en ze gevenadvies. “Voor de verkoop van bedden zijn meer mannen in dienst,” gaat Heleen verder. “Zij weten veel over bedden en kunnen heel goed advies geven over comfort en kwaliteit van onze verschillende matrassen en bedden. Wanneer de klant echter vraagt over de inrichting van de slaapkamer of welk dekbedovertrek het mooist op hun nieuw gekochte bed zou passen, hoor ik onze collega’s vaak verwijzen naar ‘de dames van textiel’.” 

Inrichting en klantgerichtheid is de passie van deze dames. Heleen werkt bewust niet minder dan vier dagen in de week: “zo kan ik op de hoogte blijven van de nieuwste trends en technieken van bedden en textiel.” Ali, die 27 jaar geleden bij de slaapkamerspeciaalzaak begon als interieurverzorgster, vertelt dat de passie voor textiel steeds meer is gegroeid: “Inmiddels weet ik ook wel wat basisbeginselen over bedden, maar mijn passie ligt bij onze eigen afdeling. Ik adviseer klanten graag over het juiste beddengoed en de kwaliteit hiervan. Mensen komen vaak in de winkel met staaltjes van hun behang of nachtkastje, dan adviseer ik met plezier over kleurgebruik van het beddengoed in die specifieke slaapkamer. Regelmatig geven we klanten een paar overtrekken of hoeslakens mee naar huis, zodat ze in hun slaapkamer kunnenkijken of zij het daar vinden passen.” 

Al met al werken de vrouwen met plezier bij Koops bedden. “We mogen veel en goede service aanbieden en werken met kwalitatief hoogwaardige producten, wat maakt dat we klanten vrijwel zeker blij kunnen maken. Daarnaast is er vanuit het management veel vrijheid en vertrouwen waardoor we ons werk op een fijne manier kunnen uitvoeren. Het allerfijnst is echter de goede band die we opbouwen met collega’s,” vat Heleen samen.
Info: www.koopsbedden.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 6 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 8 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 11 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 12 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00