Afbeelding
Cor Sellis

Elke opdracht heeft een eigen uitdaging

Zakelijk

Alette Winter liep in 2009 stage bij een glazenier in Amersfoort. Daar leerde zij werken met glas-in-lood. Aan het eind van deze stage kreeg zij een ‘doe het zelf’ pakketje mee naar huis en zo ontstond haar hobby om glas-in-lood ramen en kunstwerken te maken.

Cor Sellis

Vervolgens heeft zij de HBO opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving bij Artez gevolgd en afgerond. Alette heeft zich ontwikkeld als kunstenaar en maakt creatieve en unieke kunstwerken.

“In 2018 heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Met als resultaat het oprichten van Glas-in-lood Atelier Winter. Naast het ontwerpen en maken van nieuwe glas-in-lood ramen, restaureer ik bestaande ramen. Op verzoek van de klant doe ik ook reparatie op locatie. Ook is het mogelijk dat glas-in-lood ramen, nieuw of bestaand, in isolatieglas wordt gezet.


Het ontwerpen van ramen en kunstwerken doe ik in samenwerking met de klant. Dat persoonlijke contact en het sociale aspect met de klant spreekt mij enorm aan. Daarom geef ik als docent ook graag workshops in glas-in-lood of tiffany. De workshops duren ongeveer vier uur en worden doordeweeks en op zaterdagen gehouden. De meeste kunstwerken worden met de zogenaamde tiffany-techniek gemaakt. Het leuke van mijn beroep is dat elk werk weer even uniek is en een eigen uitdaging heeft”, vertelt Alette enthousiast.

 De opdrachtgevers van Glas-in-lood Atelier Winter zijn particulieren, glaszetters, schilderbedrijven, aannemers, bouwbedrijven, architecten en kunstenaars. Daarbij gaat het vaak om ramen, deuren, bovenlichten, trappenhuizen en voorzetramen. De kunstwerken worden gemaakt in opdracht als een uniek cadeau, een bedankje, een jubileum of een herinnering. Alette is trots op haar eigen bedrijf en vindt alle aspecten, die bij het zelfstandig ondernemerschap horen, erg leuk.  

Glas-in-lood Atelier Winter, Rondweg 62b, 8091 XK Wezep. Bezoek op afspraak tel: 06 48774572 of info@atelierwinter.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 7 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 9 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 12 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 13 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00