Afbeelding
Eigen foto

Veel vragen om probleem op te lossen

Zakelijk

Dierspecialist Berben aan de Stationslaan 71 in Nunspeet is één van de weinige dierenwinkels in de regio met een grote aquariumafdeling.
Wendie Pit is allround verkoopmedewerker, Pet Health Coach én heeft zich gespecialiseerd in aquaria. “Een belangrijk aspect van wat ik doe is helpen bij problemen en dat vind ik ook het leukst.”
Wendie (42) heeft al 20 jaar ervaring ‘in de vissen’.

Marco Jansen

Ze werkte al sinds 2002 in tweetuincentra met aquaria voor ze drie jaar geleden bij Dierspecialist Berben begon. “Ik ben erin gerold, maar via het werk heb ik van deskundigen en ook klanten ontzettend veel geleerd. Ook heb ik het Vakbekwaamheidsbewijs ‘Besluit houders van vissen’ behaald. Dit certificaat moet je hebben om die dierengroep te mogen verkopen.”Wendie heeft een adviserende rol bij de aanschaf en opstart van een aquarium.
Eén van de haar belangrijkste taken is helpen bij het oplossen van problemen in het aquarium. “Ik stel een klant veel specifieke vragen zodat ik de eerlijke antwoorden krijg, waardoor ik kan helpen. Ik heb veel informatie nodig, zonder dat ik het aquarium heb gezien. Ook test ik het water, want uit de mate van vervuiling, de basiswaardes, maar ook het onderhoud kun je veel informatie halen. Zo kan ik de oorzaak achterhalen en daarmee voorkomen dat iets nog een keer gebeurt.”

Ook zorgt Wendie, die thuis vijf aquaria heeft staan, dat het assortiment van planten en vissen goed gevuld blijft en regelmatig wisselt: “Een volle plantenbak is een visitekaartje en ik voeg regelmatig nieuwe soorten en kleuren toe. We hebben alleen zoetwater. Dit soort aquaria is nooit weggeweest; het blijft geliefd en in de coronaperiode hebben veel mensen een aquarium aangeschaft. Het aquascapen - ‘tuinieren’ en inrichten op gedetailleerd niveau - is iets van de laatste jaren. Een nano-aquarium of juist een grootaquarium en het bijbehorende onderhoud blijft altijd maatwerk, dat bij de klant moet passen.”


Voor meer informatie zie www.dierspecialist.nl/winkels/dierspecialist-berben

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 8 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 10 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 13 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 14 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00