Afbeelding
Eigen foto

‘De beveiliging is niet meer sec die klerenkasten voor de deur. Wij doen veel meer’

Zakelijk

De beveiligingsbranche een typische mannenwereld? Bij Veluwse Beveiliging uit Wapenveld is daar volgens Kirsten Hommersom niks van te merken. “Binnen ons bedrijf is de vrouwen-touch heel belangrijk.” Samen met nog drie vrouwelijke collega’s, staat Hommersom haar mannetje in deze macho-ogende wereld. Waarbij collega Danielle zelfs surveillance rondes doet in de nacht. “Dat is echt bijzonder.”

Nick Hoekman

De goedlachse Hommersom ziet zich als verbindende factor tussen twee generaties. “Het is belangrijk dat wanneer je werkzaam bij ons bent, je een klik hebt met de teamsamenstelling. Er zitten hier oudgedienden, mensen van boven de vijftig die bepaalde dingen al tig jaar doen op hun manier ‘want het heeft altijd zo gewerkt dus we doen het zo’. Ik hang daar net onder, want ik kan óók heel goed met de nieuwe generatie van de digitalisering omgaan. Omdat het nu eenmaal gedigitaliseerd moet worden. Ik ben net die vertaalslag daartussen, dat vind ik ook het leuke.”

Dat samenwerken is binnen de gehele beveiligingsbranche wel een dingetje, merkte Hommersom ook toen ze twee-en-half-jaar geleden deze wereld binnenstapte. “Samenwerken was een heel gek woord. Het was ieder voor zich. Maar als je niet samenwerkt, ga je het in de toekomst niet redden. Je merkt dat er in de historie van deze branche, dat samenwerken enorm gevoelig ligt. Ik probeer daar nu, vanuit onze manier van werken, veel meer te kijken naar de mogelijkheden die er wél zijn en het verleden los te laten. Zodat we de klant nog beter kunnen helpen.”

Tussen Apeldoorn en Kampen voorziet Veluwse Beveiliging in objectbeveiliging en eventbeveiliging. “We zijn actief binnen de regio, maar moeten we onze relaties helpen buiten de regio, dan maken we gebruik van een samenwerking met een collega in de branche.” Twee aparte beveiligingswerelden, die door de aanpak van Hommersom naar elkaar toe zijn gegroeid. “Wij merken dat wanneer we de event-afspraken wat meer vanuit de objectbeveiliging-kant benaderen, dat het event veel gesmeerder verloopt. Opdrachten puur en alleen voor de klerenkasten uit de sportschool, is niet de hoek waar wij een toegevoegde waarde kunnen zijn. Onze kwaliteiten gaan steeds meer naar customer made afspraken die van ondersteunende diensten in de zorg, jeugdzorg, opvang Oekraïners tot mobiele surveillance in collectieve woonwijken en bedrijventerreinen gaat.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 7 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 9 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 13 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 13 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00