Afbeelding
Eigen foto

‘De dames geven Mieke’s visie vorm’

Zakelijk

Zoals Mieke Riphagen ruim dertig jaar geleden begon, toen nog in de boerderij aan de Zuiderzeestraatweg, zo staat het team van vakvrouwen nog steeds voor gemoedelijkheid en aandacht in Mieke’s Sieraderie aan de Zuiderzeestraatweg West 177 in Doornspijk. “Samen zijn we één sterk team”, aldus Coby, die al 29 jaar in dienst is. “Ons doel is altijd dat de klant tevreden de deur uitgaat.”

José Oosthoek

“Om gezondheidsredenen kan Mieke zelf niet meer in de winkel functioneren”, vertelt Goos Riphagen, zoon van Mieke. “Toen ze in 1991 startte in de boerderij, vond ze de gezelligheid, de gemoedelijke sfeer heel belangrijk en dat is nog steeds zo. De aandacht die de klant nodig heeft, krijgt hij of zij. Met een kopje koffie en iets lekkers erbij. Voor die aandacht krijg je de verhalen terug, die gekoppeld zijn aan de sieraden.


De dames voelen dat persoonlijke, soms emotionele heel goed aan. Omdat ik goudsmid ben, ondersteun ik meer op het technische vlak. De dames weten wat mooi is en wat past bij de klant.”
“Dat is ook de uitdaging en maakt dat we zoveel plezier hebben in ons werk”, aldus Harmpje. “Een oplossing zoeken voor de klant, zodat ze tevreden de deur uitgaan. Mensen hebben altijd een vraag of een wens. Ze komen altijd gericht, we zitten niet in een winkelstraat.” “We gaan heel ver in het zoeken naar een oplossing”, vult Barbara aan, die ook goudsmidse is. “Als een sieraad niet bestaat, dan maken we een ontwerp, gewoon met pen en papier en dan proberen we er iets moois van te maken. Een sieraad is emotie, er hoort altijd een verhaal bij, bij herinneringssieraden maar ook bijtrouwringen en geboorteartikelen.”

“Vanwege de verhalen is de sfeer zo belangrijk”, zegt Harmpje, 12 jaar werkzaam bij Mieke. “Het huiselijke, gewoon aan tafel met een kopje koffie. Niet boven de klant willen staan, dan zou ik hier ook niet willen werken. Persoonlijke aandacht, als ik hoor dat mensen uit de buurt komen, praat ik ook gewoon in dialect, we merken dat mensen dat fijn vinden.”


“Klanten komen uit heel Nederland”, zegt Coby, die gespecialiseerd is in het rijgen en knopen van klassieke boerensieraden. “Het is hier vaak topdrukte en hectisch. Je werkt niet met een pakje suiker, maar met kostbare sieraden, dus je moet voortdurend alert zijn en we willen dat alles er perfect verzorgd uitziet. Dat vraagt iets van je en maakt het werk heel leuk.”


Ineke, die sinds een jaar bij Mieke werkt: “Het team is heel sterk, ik was er direct onderdeel van. Ik heb 12 jaar in de zwembaden gewerkt, dat is heel anders, hier voelen de dames elkaar heel goed aan. Dat voelen de klanten ook en daarom kunnen ze hun persoonlijke verhalen bij ons kwijt.” Nancy vertelt dat bij het inleveren van oud-gouden sieraden de herinneringen weer naar boven komen en dat mensen het fantastisch vinden om er weer iets moois voor uit te zoeken. “Zo is elke dag in Doornspijk weer anders.”
Zie www.juweliermieke.nl voor meer informatie.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 8 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 10 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 13 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 14 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00