Gerco Vlijm op de nieuwe locatie. Foto: Johanna Sijbel
Gerco Vlijm op de nieuwe locatie. Foto: Johanna Sijbel

Zand en Grint houdt feestelijke opening

Zakelijk

Zand en Grint in Doornspijk is verhuisd. Na ruim tien jaar op Zuiderzeestraatweg West 111 te zijn gevestigd, schuift het bedrijf nu een huisnummer op. Op zaterdag 19 november zal dat tussen 10.00 en 16.00 uur gevierd worden met een hapje en een drankje, en een springkussen.

Johanna Sijbel

Op dit moment zetten Gerco Vlijm, eigenaar van de zand- en grindhandel, en zijn team de puntjes op de i voor de verhuizing. “We leggen de laatste hand aan het kantoor, vullen de voorraad aan, die overigens ten opzichte van onze vorige locatie verdrievoudigd is, en we zorgen dat alles aangeveegd en netjes is voor de feestelijke opening.”
Op de nieuwe locatie is het vakwerk van Zand en Grint meteen te bewonderen: ze hebben al het beton zelf gemaakt én gestort. Zelfs de betonblokken die de verschillende soorten zand en grind uit elkaar houden, komen uit hun eigen mallen. Maar ook de vloer van de opslag en in het kantoor is gemaakt van eigen beton. “Dat scheelt niet alleen in de kosten, maar ook in de uitstoot van CO2, doordat er niet apart voor gereden hoeft te worden,” legt de ondernemer uit.

 
Om het beton te maken, heeft Gerco gebruik gemaakt van zijn eigen mobiele betoncentrale. Daarmee wordt beton ter plaatse gemengd, waardoor klanten nooit met een overschot of tekort te kampen hebben. “De klant maakt voor de levering een schatting hoeveel beton ze nodig hebben. Wanneer de schatting echter niet klopt, hoeft dat geenprobleem te zijn. We zien ter plaatse meteen of we wat langer dan verwacht moeten doordraaien, of juist sneller moeten stoppen. De mobiele betoncentrale maakt de weg naar de volgende klant ook korter: we kunnen meteen doorrijden om op een andere locatie ter plaatse te mengen en hoeven geen extra kilometers te maken om het beton op te halen.”

 
De ingrediënten voor beton (zand, cement, grind en water) staan altijd op voorraad bij Zand en Grint. “Naast cementgebonden producten, verkopen we ook verschillende soorten zand, grind, split, worteldoek, splitplaten, grondverbeteraars en stalen kantopsluitingen,” vult Gerco aan. “Al deze producten zijn op de website te bestellen, maar bij de zaak hebben we ook proefmonsters van al ons zand, grind en split, voor mensen die graag eerst voelen en in het echt zien wat ze kopen.” Daarnaast biedt Zand en Grint verschillende diensten aan, zoals het ophalen of laten storten van puin en gladheidbestrijding bij bedrijven. “Meer informatie daarover is te vinden op de website,” sluit Gerco af. “Maar ook hiervoor geldt dat mensen gerust langs kunnen komen om zich te laten informeren.”

Zand en Grint Doornspijk, Zuiderzeestraatweg West 109. Info: www.zandengrint.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 7 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 9 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 12 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 13 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00