Bedrijfsleider Richard Sikma, op de plek waar het allemaal gaat gebeuren.
Bedrijfsleider Richard Sikma, op de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Eigen foto

Nunspeter Jumbo wordt met recht een ‘super-markt’

9 januari 2023 om 17:00 Zakelijk

Jumbo in Nunspeet ondergaat de komende maanden een rigoureuze metamorfose. Dit ook tot groot genoegen van eigenaar Ytze Dijkstra. “We gaan eindelijk beginnen!”

Nick Hoekman

“Het is een start. Het zat natuurlijk al lang in de dop, maar er kwamen allemaal perikelen tussendoor met covid en dergelijke. Dat is gelukkig allemaal achter de rug en deze week gaan we van start met de verbouw van de winkel.” Het Jumbo filiaal, gevestigd aan de Industrieweg 15, gaat er voor zorgen dat de klanten na de verbouwing bijna zouden kunnen verdwalen qua oppervlakte: de winkel gaat namelijk van 1300 vierkante meter, naar zo’n 2200 vierkante meter aan geel Jumbo koopplezier. Volgens Dijkstra van alle gemakken voorzien. “Er komen bijvoorbeeld nieuwe vormen van versafdelingen in. En het assortiment is natuurlijk een stuk ruimer.” 

Qua duurzaamheid laat Dijkstra weten dat er ook het één en ander gaat veranderen. “Het wordt in het kader van duurzaamheid bijvoorbeeld ook een gasloze winkel. En daarnaast wordt het dak vol gelegd met zonnepanelen. Dat zijn natuurlijk enorme veranderingen.” Kortom een flinke ingreep, die voor de nodige kopzorgen zou kùnnen zorgen. Maar niet voor Dijkstra. “Ik heb er alle vertrouwen in. Het is natuurlijk niet iets wat van de laatste jaren is, er wordt al tijden over gesproken. En gas is dan misschien het meest opvallende, maar noem iets als LED-verlichting, dat speelt er natuurlijk ook een grote rol in. Op een gegeven moment is het natuurlijk ook fijn dat je daar ook actie in kunt ondernemen. Zodat het ook daadwerkelijk gestalte kan krijgen in je bedrijf.”

Ondanks dat er volop bouwactiviteiten rond en in het Jumbo filiaal plaats gaan vinden, verwacht Dijkstra de overlast tot een minimum te kunnen beperken. “De start vindt nu buiten plaats, daar merken de mensen binnen de eerste periode nog weinig van. De bereikbaarheid blijft ook prima, alleen het aantal parkeerplekken wordt wel iets minder. Maar dat komt ook door de uitbreiding natuurlijk, die oppervlakte zijn we nodig voor de winkel. Maar ik denk dat er voor de klanten nog steeds ruim voldoende parkeergelegenheid is. In de winkel proberen we het zo lang mogelijk te houden zoals het nu is. We hopen dat de klant nieuwsgierig wordt door hetgeen er allemaal gaat gebeuren. We zullen daarom ook ons best doen om de klant hier deelgenoot van te maken. Wat gaat er gebeuren? En wanneer vindt dat precies plaats? Ik denk dat het, naast dat het informatief is, ook gewoon leuk is om te volgen.”

De verwachting is dat de verbouwing zo’n half jaar in beslag gaat nemen. “Het resultaat is, wanneer de verbouwing straks klaar is én in combinatie met de herinrichting van het stationsgebied door de gemeente, echt super. Dan hebben we de mooiste Jumbo van de Veluwe”, besluit Dijkstra.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie