Links op de foto's Betty Brouwer. Foto's: Jennita van den Berg
Links op de foto's Betty Brouwer. Foto's: Jennita van den Berg

KOV Het Woelige Nest geopend in Hulshorst

7 februari 2023 om 11:55 Zakelijk

In een prachtige landelijke omgeving, net aan de rand van Hulshorst, is op 1 februari Kinderopvang Het Woelige Nest geopend. Een kinderopvang die de sfeer uitademt van een plek waar je je kind met een gerust hart naar toe brengt als je zelf naar je werk gaat. 

Jennita van den Berg

Dat wordt gecreëerd door de eigenaresse en haar personeel, die allen een passie voor de kinderen hebben. Als je een stap over de drempel zet, kom je in een kinderdagverblijf dat een huiselijke sfeer uitstraalt. De eigenaresse van het kinderdagverblijf is Betty Brouwer. Op de vraag waarom ze met deze onderneming is gestart, geeft ze aan: “Ik bracht mijn eigen zoon naar een kinderdagverblijf in een landelijke omgeving. En ik keek in mijn achteruitkijkspiegel en dacht: “Dit gun ik alle ouders.”
Haar vader had een kampeerboerderij die niet meer in gebruik was. Door gebruik te maken van de landelijke open sfeer, is dit de ideale uitvalsbasis voor een kinderdagverblijf. En een paar jaar later is haar droom uitgekomen; een kinderdagverblijf in een landelijke omgeving waarbij het buitenleven centraal staat. Direct al is het een succes nu elf kindjes zijn aangemeld en zes personeelsleden ervoor hebben gekozen om bij haar te werken. De eerste groep is daarmee van start gegaan. In totaal kunnen 32 kinderen worden opgevangen. Er is dus nog plek!

Ook voor de tweede groep heeft Betty al personeel achter de hand. “Ik ben blij met de hulp en ondersteuning van de gemeente en de GGD, waardoor het zo voorspoedig is verlopen en het nu is geworden wat het nu is.”

Wat zo bijzonder is aan dit kinderdagverblijf is het werkelijk buiten zijn. De bedjes voor buiten staan klaar. “In Zweden is het heel gewoon dat kinderen in een bedje buiten slapen.” In de tuin lopen de kippen op hun gemak rond om op zoek te gaan naar wat lekkers. “Het is een ras dat heel goed overweg kan met kinderen. Je merkt dat ook meteen”, aldus Betty Brouwer. De plannen die ze heeft zijn legio. Zo is de aanleg van een moestuin begonnen, zodat er straks uit eigen tuin gegeten kan worden. 

\Tot nu toe haalt Betty het voedsel bij de plaatselijke aanbieders van biologische groente. Ook melk haalt ze in de buurt. “De kinderen krijgen tussen de middag warm eten. Dat is gemakkelijk voorde ouders. Zij hoeven dan aan het eind van hun werkdag geen eten meer voor de kinderen te koken. Het kindje hoeft alleen nog maar een boterham te eten, zodat het daarna lekker naar bed kan.Ideaal.”

Het Woelige Nest is gevestigd aan de Brandsweg 1a in Hulshorst. Info: www.kinderopvanghetwoeligenest.nl

 Kippen lopen op hun gemak in de tuin.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie