Ytze Dijkstra, die vorige week afscheid nam en nieuwe ondernemer Martin Binnendijk
Ytze Dijkstra, die vorige week afscheid nam en nieuwe ondernemer Martin Binnendijk José Oosthoek

Ondernemer brengt eigen warme bakker naar Jumbo

7 maart 2023 om 07:15 Zakelijk

De Jumbo in Nunspeet heeft een nieuwe ondernemer. Ytze Dijkstra, die in 2001 begon met een supermarkt, aan de andere kant van de Industrieweg, maakt plaats voor Martin Binnendijk. Laatstgenoemde heeft ook een Jumbo in Twello, met een eigen warme bakker.

José Oosthoek

Vorige week nam Dijkstra afscheid van zijn Jumbo. “De verbouwing zit al een jaar of vijf, zes in de pijplijn”, aldus Dijkstra. “Corona en PFAS hebben voor flinke vertraging gezorgd. De vraag voor mij was, of ik nog zo’n groot project wilde doen. Het gaat niet alleen om de winkel, het is ook het totaalproject, met het station en overleg met de gemeente. Ik heb besloten om dat niet te doen. Mijn werk deed ik nog steeds graag. Vanaf 2011 zitten we hier aan de Industrieweg en ik vind het nog steeds superleuk, na al die jaren. De dynamiek, de mensen die de winkel maken; zowel de medewerkers als de klanten. Samen sfeer en beleving maken, dat hebben we de afgelopen jaren gedaan en houdt het werk leuk.”

Dijkstra bood de winkel aan aan de Jumbo-organisatie en toen er kandidaten waren voor overname, volgden enkele gesprekken. “Je probeert elkaar te vinden en toen dat gebeurd was, hebben we er een klap op gegeven. Dat is collega-ondernemer Martin Binnendijk geworden.” “Ik had ambitie om nog een supermarkt te exploiteren”, vult Binnendijk aan. “De Jumbo in Nunspeet kende ik wel een beetje, omdat ik hier wel eens op vakantie ga. Hierdoor sprak het plan me aan. Ook de verbouwing ziet er goed uit. Veel lastige zaken zoals het vergunningentraject zijn afgerond en er zijn vast nog wat lastige hobbels te nemen, maar als de winkel straks klaar is, staat hier de mooiste winkel van Nederland. Daar zijn we allebei van overtuigd. Met bijna 2.000 vierkante meter winkeloppervlak is hij dan twee keer zo groot geworden. 170 eigen en gratis parkeerplaatsen, oplaadpunten voor fietsen en vier snellaadplekken in de planning voor auto’s. Alle medewerkers gaan mee en omdat we zoveel groter worden, hebben we nog meer mensen nodig. Dus wie aan de slag wil, kan zich melden.”

In de Jumbo in Twello heeft Binnendijk een eigen warme bakker en de producten liggen straks ook in de Jumbo Nunspeet. “Onze warme bakker biedt elke dag vers brood en bolletjes, we hebben koeken, cakes en alles van super kwaliteit. In Twello heb ik vijf bakkers in dienst, een unique selling point. Elke nacht wordt in Twello gebakken en elke ochtend komen de producten vers naar Nunspeet. Op 17 mei is de opening.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie