Een zeer grote collectie bedtextiel. Foto: Eddy Bossenbroek
Een zeer grote collectie bedtextiel. Foto: Eddy Bossenbroek NWVfoto

Koops Bedden: ‘We willen echt een beleving bieden’

18 april 2023 om 07:00 Zakelijk

Het laatste artikel van het drieluik over duurzaam slapen met natuurlijke materialen gaat over de keus voor bedtextiel. Ook daar weet Ente Bosma sr. van Koops Bedden in Wezep veel over te vertellen.

Hanneke Bloemendaal

In de eerste twee delen werd het gebruik van duurzame materialen voor matrassen, toppers, dekbedden en kussens toegelicht.
“Allemaal uitermate belangrijk voor een goede nachtrust. Maar als we het hebben over slaapcomfort, dan hoort daar absoluut ook bedtextiel bij. Want als je eenmaal de keus hebt gemaakt voor een goede vochtregulerende matras van duurzame materialen en een dito dekbed en kussen, dan wil je dat effect niet teniet doen met synthetisch beddengoed. Onze moltons, hoeslakens, kussenslopen en dekbedhoezen zijn altijd van honderd procent katoen en veelal duurzaam geproduceerd.” De linnenshop van Koops Bedden is enorm groot met een voorraad van meer dan 1200 dekbedovertrekken van de betere merken als Essenza, Van Dijck en BeddingHouse. “Dit zijn Nederlandse merken die net als wij duurzaam ondernemen; altijd op zoek zijn naar verantwoord katoen. Dit beddengoed heeft een prijskaartje, maar het is dan ook veel duurzamer, want het gaat gegarandeerd langer mee dan goedkoop bedtextiel. Ontdek je na een half jaar een weeffout in je dekbedhoes of zit er een gaatje in het hoeslaken, dan kom je terug bij ons. Die garantie bieden wij.” Hij vervolgt: “We hebben veel kwaliteiten katoen zoals platte katoen, gebreide katoen of katoen satijn. Het één is koeler, het ander elastischer, het derde gladder. Wij hebben bewust geen webshop, omdat wij een beleving willen bieden: stoffen moet je zien, voelen, ervaren. Goed bedtextiel draagt niet alleen bij aan een goed slaapcomfort, maar is ook sfeer- en beeldbepalend voor de slaapkamer. Daarom hebben wij 80 opstellingen met een grote variëteit aan bedtextiel in vele stoffen, kleuren en stijlen. Een passend, goed advies geven, is daarbij voor ons vanzelfsprekend.” Als speciaalzaak biedt Koops Bedden ook bedtextiel van uitzonderlijke kwaliteit van het Zwitserse merk Christiaan Fischbacher en het Portugese merk Celso de Lamos. “Deze merken maken gebruik van Egyptisch katoen, het beste katoen dat er in de hele wereld bestaat. Egyptisch katoen wordt gemaakt van een hele dunne draad, waardoor de stof heel zacht en fijn aanvoelt. In combinatie met een uitstekend matras en een vederlicht donzen dekbed ontstaat met dit beddengoed een fantastische combinatie.”
Ook in hoeslakens is er veel keus bij Koops Bedden. Eveneens gemaakt van de beste kwaliteit katoen (percal, satijn en jersey). “Wat misschien minder bekend is, is dat wij ook maatwerk bieden. Zoek je een specifieke kleur? Heb je een rond bed? Of zoek je passend beddengoed voor in je camper, caravan of boot? Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Uiteraard gemaakt van natuurlijke materialen.” Hij besluit: “Kwaliteit en duurzaamheid gaan bij ons hand in hand. Samen met service en advies zijn dit de pijlers waarop ons bedrijf rust.” Koops Bedden, Rondweg 72, 8091 XK Wezep. T. 038 - 376 1212

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie