Gerrit Hofman en Qiqi Hu in de werkplaats.
Gerrit Hofman en Qiqi Hu in de werkplaats.

Van gastles naar BBLwerkplek bij Bronkhorst

24 april 2023 om 19:45 Zakelijk

Qiqi Hu, student bij StartCollege Entree Harderwijk, is sinds kort de eerste vrouwelijke stagiaire bij Bronkhorst in Elspeet. “Door de komst van Qiqi Hu is de groepsdynamica binnen het bedrijf veranderd, in positieve zin natuurlijk. Daarnaast heeft een vrouwelijke medewerker aanzienlijke voordelen binnen de bouwbranche, ze werken namelijk zorgvuldiger en nauwkeuriger”, aldus Gerrit Hofman, mede-eigenaar van Bronkhorst.


Tijdens een gastles van Hofman over het bedrijf Bronkhorst machinale houtbewerking werd student Qiqi Hu razend enthousiast. Bronkhorst maakt al 35 jaar kozijnen, trappen en timmerwerk op maat. Samen met de coach van Qiqi Hu, Hester Poel, werd er een kennismakingsgesprek gepland met Gerrit Hofman om de mogelijkheden voor een samenwerking te onderzoeken. Vanuit huis werd gedacht dat Qiqi Hu de horeca in zou gaan, maar deze ervaring bracht daar verandering in.

Om aan de stage bij Bronkhorst te kunnen beginnen moest Qiqi Hu nog wel van de BOL-opleiding, waarbij studenten drie dagen naar school gaan en twee dagen een onbetaalde stage lopen, overstappen naar de BBL-opleiding, waarbij studenten vier dagen een betaalde stage lopen en één dag naar school gaan. Om te kijken welke richting binnen de bouw het beste bij Qiqi Hu past, loopt zij op dit moment mee bij de Techniek academie, zodat zij volgend jaar kan doorstromen naar een niveau 2 of niveau 3 opleiding die bij haar past.
De entreeopleiding bij StartCollege is altijd maatwerk. Studenten krijgen een traject op maat waarin zij centraal staan. Samen met een vaste coach wordt bekeken wat de doelen van de student zijn en op welke manier hij of zij het beste kan ontwikkelen. Tijdens de opleiding onderzoeken studenten samen met de coach interessegebieden, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen.
De beroepsprofielen die StartCollege Entree Harderwijk aanbieden zijn: logistiek, dienstverlening, procestechniek, bouw, wonen en onderhoud, verkoop/ retail, mobiliteitsbranche, horeca, voeding of voedingsindustrie, plant, dier of groene omgeving en metaal-, elektro- installatietechniek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie