Gabri van Elswijk bij de lokale producten van Bakker Piet.
Gabri van Elswijk bij de lokale producten van Bakker Piet. José Oosthoek

Lokale producten; vers, duurzaam en dichtbij

2 mei 2023 om 07:12 Zakelijk

De lokale samenwerking is goud”, zegt Gabri van Elswijk, ondernemer van de PLUS in Nunspeet. “We kunnen onze klanten kennis laten maken met lokaal geproduceerde producten, dat is iets extra’s. Bovendien minder belastend voor het milieu.”

José Oosthoek

“We willen een volwaardige supermarkt zijn”, aldus Van Elswijk. “Dichtbij, gemakkelijk parkeren en een goed assortiment. Onze slogan is: Wij zorgen voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar. Hier sluit heel mooi op aan dat we ook de producenten uit de omgeving betrekken en daar zijn we naar op zoek gegaan. Bakker Piet uit Elspeet voorziet ons van brood, gebak, chocola, cake en koek. Een andere producent is De Bakzolder uit Elburg, onze leverancier van meel, van cupcakemix tot broodmix en alles daar tussenin. We werken alleen samen met lokale ondernemers die kwaliteit bieden, dat is wat we willen en waarmee we ons onderscheiden.”

Ook Slagerij van Rhee uit Uddel is een partner waarmee PLUS Van Elswijk samenwerkt. “De specialiteit van Van Rhee is de worstenmakerij”, geeft Van Elswijk aan. “Rook-, grill-, lever-, kookworsten, alles topkwaliteit. Van Rhee maakt ook balkenbrij, geliefd bij veel klanten. Voor de zuivelafdeling werken we met Erve Slendebroek uit Zwolle. Slendebroek levert ons zogenoemde A2-zuivel. Zuivel dat zo geproduceerd is dat mensen met een lactose-intolerantie toch deze zuivelproducten tot zich kunnen nemen. Dat heeft te maken met de eiwitsamenstelling. Kortom, we hebben allemaal producenten of leverancier die kwaliteit bieden. Doordat ze uit de omgeving komen, zorgen we ook voor een betere ecologische footprint; ze gebruiken duurzame grondstoffen en doordat ze in de omgeving gevestigd zijn is er minder transport, dus minder CO2-uitstoot. Vorig weekend zijn we in een landelijke wedstrijd van alle PLUS-supermarkten, dat zijn er zo’n 300, geëindigd als vijfde! Na verschillende rondes met bezoeken van vakjury en mysterieshoppers, kwamen we in de finale. Echt een superprestatie. Het betekent dat de basis op orde is; we zijn een volle, verse en schone winkel. Hygiëne springt er bij ons uit en het verschil maken onze mensen, zij staan voor klantvriendelijkheid en de sfeer in de winkel.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie