<p>Patrick Visser (twee goals tegen ESC) in actie tijdens het oefenduel tegen ESC. (Foto: Harry ten Hove)</p>

Patrick Visser (twee goals tegen ESC) in actie tijdens het oefenduel tegen ESC. (Foto: Harry ten Hove)

(

Foto: Harry ten Hove

)

DSV begint met winst in Elburg

DSV’61 is de nieuwe competitie in de derde klasse zaterdag begonnen met een 1-4 overwinning bij ESC in Elburg. Patrick Visser maakte twee doelpunten voor de ploeg van de nieuwe trainer Wim Kroes.

Doornspijk - Voor voorzitter Ulbe Keegstra van DSV’61 was het een prima zaterdag. Winnen bij ESC in Elburg is altijd lekker, weet de preses. “We zijn er blij mee om zo te beginnen’’, zegt Keegstra.
In het begin van de wedstrijd was het was onrustig, vertelt Keegstra. “Beide teams voetbalden wat zenuwachtig, maar daarna kwamen wij beter in de wedstrijd en maakten we ook twee mooie doelpunten.”
De 0-1 was een rake kopbal van Stefan Bakker uit een voorzet van Gerrit Hoekert. De 0-2 kwam van Patrick Visser.
In de tweede helft ging ESC op zoek naar de aansluitingstreffer. Die dreigde er ook te komen, toen Elburg een penalty kreeg, maar keeper Laurens Dekker stopte de strafschop. “Dat was belangrijk, want bij 1-2 had Elburg weer moed gekregen’’, zegt Keegstra.
In plaats van 1-2 werd het 0-3 door een omhaal van Visser. Hoekert maakte er na een aanval over links 0-4 van. Het slotakkoord was voor ESC met de 1-4 van Jaap Palaskonis, maar de drie punten waren voor DSV. “Een lekker begin’’, zegt Keegstra. “De doelstelling is bovenin mee te doen. De nacompetitie halen zou geweldig zijn. Dat is ieder jaar de doelstelling, maar de afgelopen twee jaar was het lastig, want we hebben het elftal weer moeten opbouwen. Etie Jansen heeft dat uitstekend gedaan.’’

Wim Kroes is de nieuwe trainer. Hij is de opvolger van Etie Jansen, die vier seizoen hoofdtrainer was in Doornspijk. Met Kroes beschikt DSV over een ervaren trainer. De vroegere eerste elftalspeler van Elspeet en VVOG was eerder hoofdtrainer bij Veluwse Boys, VVOP, Zwart-Wit’63, OWIOS, VVOG, NSC Nijkerk, FC Horst en ASV Dronten. Keegstra: “Het was een lastige voorbereiding met corona. De voorbereiding was niet normaal, maar tot nu toe geeft de nieuwe trainer een prima indruk. De spelers zijn blij met hem. En hij kent natuurlijk het klappen van de zweep.’’

In de stand bezet DSV de tweede plek. De eerste koploper is Zwolsche Boys dat met 5-2 won van VIOS uit Vaassen. Komende zaterdag staat er voor DSV een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan VV Hulshorst, dat het nieuwe seizoen begon met een 0-3 nederlaag tegen Hatto Heim. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur.

DSV is het nieuwe seizoen in gegaan met zeven senioren elftallen, vier juniorenelftallen, acht pupillenteams en vier vrouwenelftallen. Keegstra: “We hebben altijd al wel een grote groep vrouwenvoetballers gehad. Uiteraard zijn we blij met de vrouwen die bij DSV voetballen. Over de hele breedte hebben we een goede bezetting. De jeugd is ook goed vertegenwoordigd. Patrick Visser is vanuit de Onder 19 doorgeschoven naar het eerste. Daar zijn we blij mee. Maar we hebben nog maar één wedstrijd gespeeld hè.’’

Door Hans Assink

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden