<p>&nbsp;Lees spannende verhalen over ridders. (Bibliotheek Noordwest Veluwe)</p>

 Lees spannende verhalen over ridders. (Bibliotheek Noordwest Veluwe)

(

Foto: Jurgita Photography

)

Veel activiteiten in Kinderboekweek

Tijdens de Kinderboekweek - van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober - neemt de bibliotheek kinderen mee op reis door de geschiedenis van de regio Noordwest Veluwe. Een woordvoerder: ‘’Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken.’’

Door de redactie

NUNSPEET - De hele maand september maken kinderen kans op exclusieve VIP-tickets voor een speciale voorstelling van theater ‘Brillekip’ en ‘Spiegel’ bij Bibliotheek Noordwest Veluwe. Vind jij een gouden ticket in je gereserveerde kinderboek? Dan mag jij samen met een vriend, vriendin, broertje of zusje naar de voorstelling. Doe mee met de minicursus ‘Terug in de tijd’ in Bibliotheek Nunspeet. Maak tijdens de Kinderboekenweek kennis met microbit. Ontdek wat je allemaal kunt en leer programmeren met een superkleine computer.

Marcel van Driel

Tijdens de Kinderboekenweek kun je kennismaken met schrijvers Lydia Rood en Marcel van Driel. Ga mee op avontuur door de tijd Heb jij een vraag voor een van de schrijvers? Stel hem op woensdag 30 september.

Op woensdagmiddag 7 oktober zijn in de bibliotheken van Ermelo en Putten twee archeologen aanwezig die een juniorcollege en workshop geven rondom archeologie. Weet jij wat grafheuvels zijn? En welke voorwerpen een archeoloog gebruikt? Neem je vondst mee en de archeoloog kan je er van alles over vertellen. Samen met ‘Ga! Harderwijk’ en ‘Nunspeet Beweegt’ wordt er een Olympische sportmiddag gehouden in Harderwijk en Nunspeet op woensdag 7 oktober in en rondom de Bibliotheek. In de oudheid ontstonden de olympische spelen.

Kom tijdens de Kinderboekenweek op woensdagmiddagen van 30 september en 7 oktober luisteren en knutselen in de bibliothekern. Deze middag staat uiteraard in het teken van het Kinderboekenweekthema: ‘En toen!’ Er wordt voorgelezen en er kan geknutseld worden. Alle kinderen van 4 tot 7 jaar zijn welkom. Tijdens de Kinderboekenweek kun je in alle vestigingen ook meedoen aan een speurtocht. Vind jij de tien boekenkaften die in de bibliotheek verstopt zijn? Bij elke kaft staat een letter die je op je antwoordformulier kunt invullen. En als je het gevonden boek leuk vindt, kun je hem direct reserveren met een QR-code. Lever je de goede oplossing in bij de balie, dan maak je kans op één van de tien ‘Zilveren boekjes’ die per vestiging verloot worden.

Kleurwedstrijd

Doe mee aan de kleurwedstrijd en maak kans op een leuke prijs. De kleurplaat is binnenkort te downloaden via de website van de Bibliotheek Noordwest Veluwe en af te halen bij de bibliotheek bij jou in de buurt, de Bruna in Harderwijk, Ermelo en Putten, bij Osinga en Blijmare in Nunspeet en bij Riemer en Walinga in Ermelo. Lever je kleurplaat uiterlijk woensdag 14 oktober in bij de bibliotheek en maak kans op een mooi boek. Een woordvoerder: ‘’We sluiten de Kinderboekenweek af met Masja Parlevliet, schrijfster van het boek ‘Swoertje wroet in vroeger’. Het kinderboek vertelt het verhaal over Swoertje, een zwijntje dat vriendjes wordt met een das. Samen gaan ze op zoek naar het verhaal achter de mooie spulletjes die Rob de Das in zijn woning heeft liggen. De woning blijkt namelijk een grafheuvel te zijn…
‘’In dit avontuur leren de kinderen spelenderwijs meer over grafheuvels - van de oudste en grootste grafheuvels in Nederland tot bijvoorbeeld de bijzondere vondsten die daarin gedaan zijn. Kom jij luisteren naar haar dit bijzondere verhaal? En neem vooral je eigen vondsten mee, dan kan Masja er van alles over vertellen.’’

Museumkar

In Bibliotheek Ermelo wordt teruggegaan in de tijd met de Museumkar van Museum het Pakhuis. Nu is er op school een digibord en werk je met een tablet in de klas, maar hoe ging dat in de tijd van opa en oma? Iemand van het Pakhuis zal alles vertellen over de school van vroeger… zou dat heel anders zijn dan nu? Nog veel meer leuke activiteiten en informatie over de tijden van alle activiteiten tijdens de Kinderboekenweek zijn te vinden op:

bibliotheeknoordwestveluwe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden