<p>Veel schilderijen van Jaap Hiddink zijn te vinden in Nunspeetse huiskamers, maar kunnen ook een poosje hangen in een expositie in het museum (Foto: Noord-Veluws Museum)</p>

Veel schilderijen van Jaap Hiddink zijn te vinden in Nunspeetse huiskamers, maar kunnen ook een poosje hangen in een expositie in het museum (Foto: Noord-Veluws Museum)

(Foto: NV Museum)

Schilderij Hiddink een tijdje in museum hangen?

Meerdere inwoners in Nunspeet en omgeving hebben in hun huiskamer een prachtig schilderij van de Nunspeetse schilder Jaap Hiddink hangen. Welke inwoners vinden het een goed idee dat schilderij eens een paar maandjes in het Noord-Veluws Museum te laten zien? Dat kan tijdens de komende overzichtstentoonstelling over het werk van Jaap Hiddink.

NUNSPEET - De tentoonstelling wordt gehouden van 5 december 2020 t/m 28 maart 2021. Margot Jongedijk, de conservator van het Noord-Veluws Museum zoekt daarvoor de beste kunstwerken van Jaap Hiddink die in de Nunspeetse huiskamers hangen.

Is het kunstwerk museumwaardig? is het goed onderhouden? Is het onderwerp van het schilderij bijzonder? Dat wordt beoordeeld op zaterdag 3 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in het museum. De conservator en twee deskundigen nemen het schilderij onder de loep. Zijn zij enthousiast dan hangt het schilderij wellicht in december in het museum.

Praktische informatie: in verband met coronamaatregelen even reserveren via mailing@noord-veluws-museum.nl of via 0341-250560. Wie niet kan komen kan ook via de e-mail een foto sturen.

Jaap Hiddink (1910-2000) heeft zijn lange leven in Nunspeet gewoond en gewerkt gewerkt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden