Wandelingen Theetuin Hulshorst


<p>De eerste wandelingen vanuit de Theetuin naar het Hulshorsterzand staan gepland op zaterdag 17 en/of zondag 18 oktober en zaterdag 24 en/of zondag 25 oktober. </p>

De eerste wandelingen vanuit de Theetuin naar het Hulshorsterzand staan gepland op zaterdag 17 en/of zondag 18 oktober en zaterdag 24 en/of zondag 25 oktober.

(Foto: )

Wandelingen Theetuin Hulshorst

Theetuin van Hulshorst gaat op pad met ezels dit najaar. Met de herfstvakantie in het vooruitzicht willen we graag het seizoen verlengen en onze gasten blijven verwelkomen, zegt Sjaak Kempeneers, eigenaar van de Theetuin van Hulshorst. “Voortaan zijn we elk weekend geopend vanaf 11.00 tot 18.00 uur. Vanuit onze mooie locatie aan de Brandsweg tegen de bosrand Onder de Bos in Hulshorst op loopafstand van het Hulshorsterzand, kunnen we zoveel meer bieden aan onze gasten.”

- Dit najaar starten ze met wekelijkse wandelingen in kleine groepen onder begeleiding van een gids. Het betoverende bijzondere landschap van het Hulshorsterzand wordt verkend, vergezeld door één van de ezels met pakzadel en lekkers voor onderweg in de zadeltas. Het aanmelden kan individueel of met een groep van maximaal 15 personen.

Na de wandeling van ongeveer vijf kilometer naar het Hulshorsterzand, ook wel “de woestijn van de Veluwe” genoemd, is er door gastheer Sjaak een lunch voorbereid in de Jachthut. De Theetuin van Hulshorst heeft er bewust voor gekozen de gasten te verrassen met lokale en huisgemaakte producten. Geen standaard menukaart maar dagelijks verse producten en naar smaak van de kok gemaakt. Ook het taartje bij de koffie en thee wordt dagelijks vers gemaakt.

Groepen zijn welkom

“Voor groepen en persoonlijke wensen van onze gasten is er veel mogelijk”, vertelt Kempeneers. “Hoe leuk is het om met onze brave ezels en goed gevulde zadeltassen de natuur in te gaan. Op een mooi uitzichtpunt te picknicken en samen met familie, vrienden of het gezin met de kinderen, te genieten van de prachtige omgeving.” Bij de Theetuin kunnen ze een persoonlijk arrangement op reservering aanbieden en inspelen op uw wensen hierin. Voor kleine en grotere gezelschappen bieden ze u de gelegenheid om, op basis van reservering, ook buiten het weekend te ontvangen in onze Theetuin.

“Speciaal voor het gezin met jonge kinderen of uitje van kleinkinderen met opa en oma, hebben we een speciale kortere route uitgezet naar een prachtig plekje op 1 km afstand van de Theetuin”, vertelt Kempeneers. “Laat je verrassen door het rustige en liefdevolle karakter van onze ezels tijdens De Donkey Picknick. Hoe leuk is het om met ezel uitgerust met pakzadel en een goed gevulde tas, op stap te gaan. Onderweg kunnen de kinderen even uitrusten op de rug van de ezel.”

Op de planning

De eerste wandelingen vanuit de Theetuin naar het Hulshorsterzand staan gepland op zaterdag 17 en/of zondag 18 oktober en zaterdag 24 en/of zondag 25 oktober. Op zaterdag 31 oktober starten ze om 10.00 met wandelen vanaf de Priorij van de Essenburgh in Hierden naar het landgoed Hulshorst. “Voor de wandelingen kunt u zich aanmelden bij de Theetuin via de website www.detheetuinvanhulshorst.nl of 06-45280045”, zegt Kempeneers. “Voor meer informatie staan ze voor u klaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden