Nunspeetse: geld voor positie op arbeidsmarkt


<p>&nbsp;Sieneke Ribberink van Snkcoaching in Nunspeet . (Foto: Snkcoaching)</p>

 Sieneke Ribberink van Snkcoaching in Nunspeet . (Foto: Snkcoaching)

Nunspeetse: geld voor positie op arbeidsmarkt

Met ‘NL leert door’ biedt de overheid opnieuw een subsidie aan voor ontwikkeladviestrajecten. Met deze regeling kunnen werkenden, zelfstandig ondernemers én niet werkenden met hulp van een loopbaanadviseur gratis een adviestraject doorlopen. Hierdoor krijgen ze een beeld van hun situatie, hun potentieel en wordt de mogelijkheid geboden een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op hun arbeidsmarktpositie.

NUNSPEET - Sieneke Ribberink van Snkcoaching uit Nunspeet is een van gecertificeerde loopbaancoaches, die de subsidie voor deelnemers mag aanvragen. “Mede door de coronacrisis staan banen in bepaalde sectoren op de tocht, wat maakt dat mensen gedwongen worden om zich opnieuw te bezinnen op hun arbeidsmarktpositie. Maar ik spreek ook mensen die al langer twijfelen of ze een switch willen maken in hun werk. Ook voor hen is dit een uitgelezen kans om opnieuw te bezinnen en te kijken waar hun mogelijkheden liggen.”

Praktische tips

Met dit ontwikkeladviestraject krijgen mensen ondersteuning bij het ontdekken van hun arbeidsmarktkansen, hun mogelijkheden en het kiezen van de juiste (bij)scholing. Om de persoonlijke arbeidsmarktkansen goed inzichtelijk te krijgen, is de arbeidsmarktscan een vast onderdeel. Daarnaast zijn praktische tips rondom netwerken en solliciteren onderwerpen van het traject.

Oriënteren

Het starten van het traject is mogelijk vanaf 1 december, maar aanmelden kan al eerder. Sieneke Ribberink: “Vanwege grote belangstelling voor het ontwikkeladvies heeft de overheid een nieuwe subsidiemogelijkheid voor 50.000 trajecten gegeven. De vorige regeling bleek erg populair. Als mensen gebruik willen maken van de mogelijkheid is het verstandig om zich tijdig te oriënteren op de mogelijkheden bij loopbaancoaches.”

Voor meer informatie
www.hoewerktnederland.nl of:

www.snkcoaching.nl

Door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden