Cv-inregelacties gemeenten en duurzaamheidsloket begonnen


Veel huishoudens stoken ongemerkt veel meer dan nodig is.
Veel huishoudens stoken ongemerkt veel meer dan nodig is. (Foto: Veluwe Duurzaam)

Cv-inregelacties gemeenten en duurzaamheidsloket begonnen

Veel huishoudens stoken ongemerkt veel meer dan nodig is. Vaak is de cv-installatie dan niet goed ingesteld. Maar daar kan iets aan worden gedaan.

NUNSPEET - Om huishoudens op de Noord-Veluwe te helpen, zijn de Noord-Veluwse gemeenten samen met het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam 4 januari 2021 gestart met twee cv-inregelacties. Voor handige inwoners is er de mogelijkheid om een doe-het-zelf-inregelkit aan te schaffen. De andere optie is om geld terug te krijgen als installateur de cv-installatie komt inregelen. Misschien herken je het zelf wel: je woning blijft op sommige plekken koud(er) en jij moet extra stoken om het warm te houden in huis. De cv-installatie is in veel huishoudens verkeerd ingesteld, waardoor het niet goed warm wordt in huis. Het meeste warme water wordt dan aan de radiatoren afgegeven die het dichtst bij de cv-installatie staan. Radiatoren die verder weg staan, moeten het doen met een restje van het warme water, waardoor er niet goed verwarmd kan worden in die ruimte(s). Balans Je kunt dit probleem oplossen door de cv-ketel weer in balans te brengen. Het warme water wordt dan over elke radiator gelijkmatig verdeeld. Het in balans brengen van de cv-ketel wordt ook wel ‘waterzijdig inregelen' genoemd. De radiator die verder weg staat, krijgt een grotere opening voor het water dan een radiator die dichter bij de cv-installatie staat. Door een cv-ketel waterzijdig in te regelen, kan er per jaar tussen de 70 en 350 euro aan stookkosten worden bespaard. Om je daarbij te helpen, hebben de Noord-Veluwse gemeenten samen met Veluwe Duurzaam twee acties bedacht.

Actie 1: Handige doe-het-zelvers kunnen een cv-inregelkit bestellen via Veluwe Duurzaam. Waar men normaal gesproken 95 euro betaalt voor een cv-inregelkit, kan er met deze actie voor 20 euro een kit besteld worden, In deze kit zit onder andere een infrarood laser thermometer en een handboek met instructies. Een kit kan tot 31 maart worden aangevraagd.

Actie 2: Wat ook mogelijk is, is om de cv-installatie te laten inregelen door een installateur. Als de installateur langs is geweest, kan men 100 euro terugkrijgen via Veluwe Duurzaam. Die kortingsbon kan tot 31 maart geüpload worden.

Meer informatie over beide acties staat op: www.veluweduurzaam.nl/cv-inregelactie.

Deze cv-inregelacties worden aangeboden door de gemeenten Nunspeet, Elburg, Oldebroek. Ermelo, Harderwijk, Hattem en Putten. De actie is daarom ook alleen geldig voor inwoners van de genoemde gemeenten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden