Noord-Veluwse afdeling Humanitas luidt noodklok


<p>Stef Smits, co&ouml;rdinator Humanitas Noord Veluwe voor de gemeenten Nunspeet en Elburg.</p>

Stef Smits, coördinator Humanitas Noord Veluwe voor de gemeenten Nunspeet en Elburg.

(Foto: Humanitas Noord Veluwe)

Noord-Veluwse afdeling Humanitas luidt noodklok

NUNSPEET - Humanitas Noord-Veluwe ziet dat het aantal hulpvragen in de regio flink is gedaald sinds het begin van de coronaperiode. Maar vooral door die crisis zijn er vaker situaties en omstandigheden waarbij mensen hulp nodig hebben. Recent onderzoek in Ermelo leert dat het aantal huishoudens met een hoog risico op schulden in één jaar tijd met 30 procent is toegenomen. Wie wacht met het zoeken van hulp maakt problemen onnodig groot of zelfs onomkeerbaar. De vrijwilligers van Humanitas geven een steuntje in de rug.

Een anonieme deelnemer van Humanitas Noord-Veluwe: ''Ik verloor door de coronacrisis al direct in het begin mijn baan. Dat was heel heftig, ik wist niet goed wat ik kon doen. Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'' Stef Smits is coördinator van Humanitas Noord Veluwe voor de gemeenten Nunspeet en Elburg: “Wat we In Ermelo zien geldt voor alle Noord Veluwse gemeenten. Blijf alsjeblieft niet rondtobben, want dat is niet nodig! Juist in deze tijd moeten we elkaar verder helpen.'' Ook een hulpvraag of gewoon even vrijblijvend kennismaken? Bel Stef Smits via 06-52020549 of stuur een e-mail naar sjsmits@gmail.com.

De hulp van Humanitas Noord-Veluwe is gratis en altijd in de buurt. Natuurlijk houden zij zich bij alle hulpverlening aan de corona-voorschriften; de veiligheid en gezondheid van deelnemers en vrijwilligers staan voorop. Kijk voor alle coronaproof hulpverlening ophumanitas.nl/afdeling/noord-veluwe/nunspeet

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden