Prins Bernhard Cultuurfonds steunt 7 erfgoedprojecten in Gelderland

Regio - Zeven erfgoedprojecten krijgen een bijdrage van het landelijke bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het gaat in totaal om € 113.400. 

Dit was de eerste ronde waarin het landelijk bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks bijdragen toekent. Naast de Gelderse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt ook het landelijke bureau van het Cultuurfonds erfgoedprojecten in de provincie Gelderland. Het was de eerste vergadering van de vier vergaderingen die jaarlijks worden gehouden. 

Een aantal projecten die een bijdrage mogen ontvangen zijn: De herinrichting van het kasteelmuseum Ammersoyen in Ammerzoden. Stichting Vrienden van de Geldersche Kasteelen ontvangt € 50.000 van het Cultuurfonds voor het opzetten van een Schervenlab, waarin de archeologische schervencollectie op een eigentijdse manier aan bezoekers wordt gepresenteerd. Ook de negentiende eeuwse bouwkundige onderdelen worden met de bijdrage hersteld. De restauratie van molen De Hoop in Zevenaar. Deze korenmolen uit 1854 krijgt van het Cultuurfonds € 18.000 voor een grote opknapbeurt, voor onder andere het vervangen van de dakbedekking en het riet. De molen en de bijbehorende bakkerswinkel worden door een jong gezin draaiend gehouden. De restauratie van de Pluut EB18 in Elburg, in bezit van Stichting Pluut EB18. De botter, een visserschip uit 1895, krijgt een bijdrage van € 10.000 voor onder andere een nieuwe mast en nieuwe zeilen. Na de werkzaamheden kan de Pluut EB18 hopelijk weer snel met passagiers gaan varen.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden