Livestream bijeenkomst Provincie Gelderland over natuur en recreatie Hulshorster- en Beekhuizerzand

Nunspeet - Op maandag 17 mei van 19.00 uur tot 20.00 uur organiseert de provincie Gelderland voor inwoners uit Nunspeet en Harderwijk een ‘livestream’ over natuur en recreatie in de gebieden Hulshorsterzand en Beekhuizerzand. U bent hiervoor van harte uitgenodigd en kunt online meekijken via de volgende link: https://vimeo.com/event/962713. 

Tijdens de bijeenkomst verstrekt de provincie informatie over de aanpak om recreatie en natuurbehoud op elkaar af stemmen. De provincie werkt hierin samen met de gemeenten Nunspeet en Harderwijk en Natuurmonumenten. U kunt tijdens de livestream vragen stellen via het emailadres: recreatiezonering@gelderland.nl. Deze vragen worden tijdens de livestream of na afloop beantwoord.

Afstemming tussen natuur en recreatie

Steeds meer mensen genieten van de prachtige natuur op de Veluwe. Dat bezoek heeft een keerzijde. Veel dieren- en plantensoorten hebben het moeilijk. Ze worden verstoord door recreatie, verkeer, werkzaamheden en evenementen. Ze trekken zich op een kleiner leefgebied terug. Daarom worden in sommige delen van het gebied kwetsbare dieren en planten beschermd door ze rust en ruimte te geven. In andere delen is er meer ruimte voor wandelen, fietsen of paardrijden of voor evenementen en activiteiten. Het gaat daarbij om de zogenaamde recreatiezonering. Dit jaar werken provincie, gemeenten, grondeigenaren en recreatieondernemers aan een definitieve recreatiezonering en aan het opstellen van passende maatregelen. 

U kunt ook meepraten via de klankbordgroep

U kunt als inwoner ook actief meepraten over dit onderwerp. Dat kunt u doen via een klankbordgroep De klankbordgroep komt drie keer bij elkaar in de periode mei t/m juli. U kunt zich aanmelden door een korte motivatie te sturen naar recreatiezonering@wing.nl. Georganiseerde gebruikersgroepen, verenigingen en ondernemers zullen daarnaast uitgenodigd worden voor een aantal bijeenkomsten in juni en juli. Meer informatie en een overzicht van de geplande bijeenkomsten vindt u op www.recreatiezoneringopdeveluwe.nl. Daar vind u ook een aparte gebiedspagina voor het Hulshorster- en Beekhuizerzand. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden