<p>Zorgmanager Frits van der Velde stroopt zijn mouw op voor de vaccinatie tegen het coronavirus.&nbsp;</p>

Zorgmanager Frits van der Velde stroopt zijn mouw op voor de vaccinatie tegen het coronavirus. 

(Foto: )

Vaccineren voor jezelf en elkaar

Regio - De druk in het ziekenhuis blijft onverminderd hoog. St Jansdal hoopt dan ook dat veel mensen zich laten vaccineren zodat daarmee de druk op ons ziekenhuis afneemt. 

In deze coronagolf liggen er meer jongere patiënten tussen de 30 en 50 jaar en zelfs jonger in het ziekenhuis. Ook voor jongeren is het van belang dat zij zich laten vaccineren voor zichzelf en voor de ander. De gemiddelde leeftijd van coronapatiënten daalt, mede door vaccinatie van ouderen. Ook is er sprake van een forse stijging van het aantal ernstig zieke jonge mensen dat ziekenhuiszorg nodig heeft. 

Vaccinatie ook belangrijk voor jongeren 

Zorgmanager Frits van der Velde heeft zelf inmiddels de prik ontvangen en onderstreept graag dat vaccinatie ook voor jongere mensen ontzettend belangrijk is. “We leggen terecht veel nadruk op het zo spoedig mogelijk vaccineren van mensen boven de 60, omdat zij kwetsbaar zijn. Maar het is ook ontzettend belangrijk dat jongere mensen zich - zodra zij aan de beurt zijn - laten vaccineren, om te voorkomen dat we zoveel jonge patiënten in het ziekenhuis blijven zien.” 

Werking vaccin 

Internist-infectioloog Ouafae Karimi snapt ook dat mensen het spannend vinden om zich te laten vaccineren, want je hoort veel verhalen in de media. Ze licht graag het belang en de werking van het corona vaccin toe: “We moeten niet onderschatten dat een op de tien mensen tussen de 18 en 50 jaar langdurig klachten houdt na het doormaken van corona. Er zijn zelfs mensen die in de eerste golf ziek werden en nu nog steeds aan het revalideren zijn. Deze mensen waren gezond en fit voordat ze ziek werden. Iedereen reageert anders op ziekte, dus we weten op voorhand niet hoe men reageert op de infectie. Wat we wel weten is dat het iedereen kan overkomen. Dus ook voor jongeren is het belangrijk zich te laten vaccineren. 

Op grotere schaal bekeken heeft vaccineren een grote impact op onze samenleving. Door het vaccineren van zoveel mogelijk mensen en ook de jongeren, kunnen we het virus beter onderdrukken. Zodra voldoende mensen gevaccineerd zijn, kunnen we langzaam de maatregelen verder versoepelen. Tot die tijd is het van belang dat men zich aan de maatregelen houdt.” 

Veel artsen en verpleegkundigen gevaccineerd 

St Jansdal is heel blij dat al veel artsen en verpleegkundigen hun mouwen hebben opgestroopt voor een vaccinatie. Zij beschermen daarmee niet alleen zichzelf maar ook elkaar en de kwetsbare patiënten. De vaccinatiebereidheid in het ziekenhuis is hoog. De komende weken kunnen ook de overige medewerkers zich laten vaccineren, zodat ook zij beschermd zijn. Laten we solidair zijn met elkaar! Stroop jij ook je mouw op? -0-0-0-0-0-0-0-0-0- Foto: Zorgmanager Frits van der Velde stroopt zijn mouw op voor de vaccinatie tegen het coronavirus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden