<p>Dexter en Brandy</p>

Dexter en Brandy

(Foto: eigen foto)

Een nieuwe collega voor het Junior College

Nunspeet - Het Junior College heeft sinds kort een nieuwe werknemer: Dexter. Dexter is een schoolhond die in de bovenbouw van het Junior College (klas 1 en 2) een paar dagen per week met zijn baasje meekomt. Zijn baasje is een docente die een opleiding volgt tot coach met Dexter als co-coach.

Dexter, een cockapoo van 6 maanden oud, wordt opgeleid als ‘schoolhond’ en kan zich dan specialiseren in het omgaan met kinderen met autisme of een angststoornis. Schoolhonden blijken een positief effect te hebben op alle leerlingen in het algemeen en op autistische leerlingen in het bijzonder. Samenwerking met de hond zorgt voor reductie van psychische onrust, groter zelfvertrouwen, verhoging van empathie, meer verantwoordelijkheidsgevoel en een positief humeur.

Dexter is lief, enthousiast en heel leergierig. Brandy, een leerling van het Junior College vertelt: “Een dag op school met Dexter is heel anders dan een dag zonder hem. Wanneer Dexter er niet is, voel ik mij sneller gestrest en onrustig. Wanneer Dexter er is, word ik automatisch al rustiger, is het gezelliger en leuker in de klas. Eigenlijk heeft Dexter dus mijn dag goed gemaakt.”

Docenten merken dat het een positieve sfeer geeft in de klas. De kinderen worden milder en kalmer. Raken hun eigen frustratie, onrust of onzekerheid kwijt. Het geeft een goede sfeer en zoals de leerlingen zelf zeggen: wanneer Dexter niet op school is, zijn we niet compleet.

Nieuwsgierig geworden naar wat Dexter allemaal doet? Hij heeft een account op Instagram: dexter_de_schoolhond. Regelmatig zullen we nieuwe updates posten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden