Praktisch verkeersexamen voor basisscholieren

NUNSPEET/ELSPEET - De gemeente Nunspeet houdt in samenwerking met vrijwel alle scholen binnen de gemeente het praktisch verkeersexamen. Op dinsdag 15 juni is het praktisch verkeersexamen in Nunspeet met de start en finish op de Markt in Nunspeet. Ruim 200 leerlingen van acht basisscholen doen mee.

Een dag later is het de beurt aan Elspeet. Hier doen drie basisscholen mee met ruim 170 leerlingen. De start en finish is bij de Hervormde Kerk aan de Nunspeterweg 3. Op beide dagen geeft wethouder Mark van de Bunte het startschot om 08.30 uur.

Het doel van het examen (zowel theorie als praktijk) is dat kinderen zich op straat goed kunnen redden. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel jonge verkeersslachtoffers. Kinderen die verkeersexamen doen, creëren een groter bewustzijn voor het verkeer.

De routes van het praktisch verkeersexamen zijn zorgvuldig uitgezet over ongeveer vijf km en komen overeen met dagelijkse werkelijkheid. Tijdens deze route wordt door diverse controleposten gelet op onder andere voorrang geven, richting aangeven, goed uitkijken en veilig rijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden