<p><br>Corine Ton met een van haar werken.</p>


Corine Ton met een van haar werken.

(Foto: Verduinfotografie)

Kunstenaars Tom en Ton exposeren in Veluvine

In Veluvine is een nieuwe expositie te zien van Nunspeter Tom de Klerk en Corine Ton uit Biddinghuizen.

NUNPEET - Kunstenaar Tom de Klerk heeft een omvangrijk oeuvre. Zijn dochter Mira heeft voor Veluvine een collectie schilderijen en tekeningen samengesteld voor zijn tweede expositie in het culturele centrum. Ook in de publieke ruimtes van Veluvine zijn kunstwerken van hem te bewonderen. De inmiddels overleden De Klerk had met zijn kunst als doel om het onzienbare, zichtbaar te maken. Het werk wordt in de Lentink de Jonge zaal in een bijzonder lijnenspel tentoongesteld.

De bronzen sculpturen van Corine Ton laten bezoekers kennismaken met haar speelse kijk op menselijke gedragingen en haar interesse in mythologie en magisch realisme. Mens en dier krijgen hun eigen karakter.

Wat in het jaar 2000 begon met het gieten van de bronzen sculpturen met een oude olieton in de achtertuin, groeide door tot Corine’s eigen bronsgieterij en atelier in Biddinghuizen. Daarvanuit creëert zijn haar collectie van A tot Z.
Het werk van beide kunstenaar is tot en met augustus kosteloos en zonder afspraak te bezoeken te zien tijdens de reguliere openingstijden van Veluvine.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden