<p>De voorronde van de ‘Kunstwedstrijd vol techniek’ vond plaats in de aula van het Nuborgh College Oostenlicht.</p>

De voorronde van de ‘Kunstwedstrijd vol techniek’ vond plaats in de aula van het Nuborgh College Oostenlicht.

Foto: (eigen foto)

Morgenster naar finale ‘Kunstwedstrijd’

Platform Techniek Noordwest-Veluwe organiseert elk jaar de ‘Kunstwedstrijd vol techniek’. Een populaire strijd voor basisschoolleerlingen van groep 7 uit de regio. De opdracht is eenvoudig: elke deelnemende school ontvangt een houten plaat en hierop moet een ‘kunstige’ wereld gebouwd worden, passend bij het jaar thema. Het thema van 2021 is: ‘Bibberbotjes in de ruimte’.

NUNSPEET - Fokke Drijfhout, voorzitter werkgroep: ‘’Het doel van deze jaarlijkse schoolwedstrijd is om jeugd bezig te laten zijn met techniek en hen zo te laten ervaren, hoe breed en veelzijdig techniek is en hoe leuk!’

Uitdaging

Door alle beperkingen rondom de bestrijding van coronavirus was het organiseren van de ‘Kunstwedstrijd vol techniek’, dit jaar wel een extra uitdaging. Preses Fokke Drijfhout: ‘’De werkgroep heeft steeds gekeken naar wat er, binnen de maatregelen, wel kon. Zo werd er door onze vrijwilligers, geen uitleg op de scholen gegeven, maar is er gekozen voor een video-instructie, als start van het project.’’

Enthousiasme

Gaandeweg hebben veel scholen hun deelname weer moeten intrekken, omdat ze door allerlei begrijpelijke omstandigheden (ziekte, werkdruk en achterstanden), geen tijd hiervoor konden vrijmaken. Uiteindelijk hebben zes scholen zich, met veel enthousiasme op het traject gestort en een eigen wereld gecreëerd, met gerecyclede materialen uit oude apparaten. Daarnaast is gewerkt aan een video of PowerPoint waarin werd laten zien hoe het kunstwerk tot stand is gekomen.

Creativiteit

Op woensdag 9 juni - tijdens de voorronde op het Nuborgh College Oostenlicht - zijn de ‘werelden’ aan de deskundige jury gepresenteerd.

Fokke Drijfhout: ‘’De jury was zeer onder de indruk van de creativiteit van de deelnemende leerlingen. Ook mooi om te zien hoe vele materialen hergebruikt zijn. Er is veel werk aan besteed en het enthousiasme van de kinderen was echt aanstekelijk. Het was echt één groot feest!’’

Troostprijs

Eén school kon niet meedoen aan de voorronde vanwege een kamp. Dat maakte dat er twee scholen naar huis gegaan zijn met de troostprijs: een grote vaas vol met lekkers voor de hele klas. Drie scholen gaan echter door naar de finale. Die eindstrijd wordt op woensdag 23 juni gehouden op het Christelijk College Nassau-Veluwe in Harderwijk.

Lego

Wethouder Marcel Companjen van Harderwijk is ere-jurylid tijdens de finale. Daar strijden de drie scholen om de drie legopakketten die te winnen zijn. De eindstrijd gaat tussen (in willekeurige volgorde): Daltonschool Innova uit Elburg, Van Kinsbergenschool uit Elburg en Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs (CNS) de Morgenster uit Nunspeet.

Door de redactie

Voorzitter Fokke Drijfhout: ‘’Het was echt één groot feest!’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden