Afbeelding
Pixabay

Maatweg in Elspeet wordt deels afgesloten voor doorgaand verkeer

21 december 2022 om 14:00 Algemeen

Tegemoetkomen aan de wens van een bewoner van de Maatweg om het deel van de weg dat over zijn perceel loopt te onttrekken aan de openbaarheid, vindt het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders niet wenselijk. Wel is besloten de weg af te sluiten voor doorgaand verkeer. Hiertoe moet een verkeersbesluit worden genomen waar nog beroep tegen mogelijk is.

Het gaat om het deel van de Maatweg dat de functie van doorgaande weg heeft verloren door het nieuwe gedeelte Maatweg ter hoogte van de kerk van de Hersteld Hervormde gemeente. Het weggedeelte is al afgewaardeerd tot onverplicht fietspad.

De gemeente zelf vindt het onttrekken aan de openbaarheid niet gewenst in verband met onderhoud aan de aanwezige kabels en leidingen. Met de omwonenden van de aanvrager is een gesprek gevoerd om te zien of er draagvlak is voor het onttrekken aan de openbaarheid van het stuk weg.

Eén van de omwonenden heeft hierbij aangegeven het vervelend te vinden als hij/zij niet meer via deze route zijn achtertuin kan bereiken. Ook wil men graag de haag die hier staat onderhouden vanaf openbare grond zonder hiervoor toestemming te moeten vragen aan de buurman.

Ook de andere omwonenden zien knelpunten. Zij vinden dat het pad een sociale functie heeft. Ook zijn ze het er niet mee eens dat zij buren overpad moeten verlenen om bij hun achtertuin/weiland te komen. De betreffende bewoners hebben hun perceel zodanig ingericht dat zij hun weiland niet met een auto vanaf de Vierhouterweg kunnen bereiken zonder gebruik te maken van de Maatweg.

Om een oplossing te vinden in de impasse is aan de drie betrokken partijen voorgesteld de weg niet aan de openbaarheid te onttrekken. Maar hiervoor in de plaats het fiets-/voetpad ter hoogte van de bocht fysiek af te sluiten. Daardoor kan de aanvrager zijn terrein aan de achterzijde beter inrichten. 

Wijnand Kooijmans

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie