De twee bestuursleden van de Stichting Armoede bij de buurtkast inElspeet, de zoon van Alice van de Steeg is al bezig met de inrichting.
De twee bestuursleden van de Stichting Armoede bij de buurtkast inElspeet, de zoon van Alice van de Steeg is al bezig met de inrichting. Wijnand Kooijmans

Buurtkasten neergezet in Nunspeet

23 januari 2023 om 11:51 Algemeen

Stichting Verborgen Armoede in Nunspeet heeft het initiatief genomen voor de plaatsing van buurtkasten. De eerste zeven zijn zaterdag geplaatst, de laatste vier worden komende zaterdag neergezet. 

Wijnand Kooijmans

Het is voor het eerst dat een stichting op een dergelijke grote schaal zo´n actie onderneemt. De kasten zijn tevens met de eerste spullen gevuld. Het gaat om voedsel in potten of blik, maar ook om luiers, maandverband en toiletpapier. Het is niet de opzet dat hierin maaltijden worden gezet of etensrestjes. Met degenen op wiens erf de kast is geplaatst is een contract gesloten dat zij er toezicht op houden dat de kasten geen dumpplaats worden of hierin alcohol of tabak wordt geplaatst. 

Voor de plaatsing heeft de stichting geld gekregen uit het sport- en preventiefonds van de gemeente, terwijl er ook sponsoren zijn. De eerste kasten staan aan de Treubstraat 86, Mauvekant 11, Prinses Irenestraat 16, Vangstok 7 en Nieuw Amsterdamweg 21 in Nunspeet, Akkerweg 36 in Hulshorst en Uddelerweg 49 in Elspeet. 

Opzet is dat ook een kast in Vierhouten wordt geplaatst bij dorpshuis Horsterhoek. Hierover lopen nog gesprekken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie