De Gortelseweg is geliefd bij het publiek.
De Gortelseweg is geliefd bij het publiek. Wijnand Kooijmans

Gortelseweg in Vierhouten voldoet aan erftoegangseisen

25 september 2023 om 06:00 Algemeen

De Gortelseweg in Vierhouten voldoet aan de eisen die worden gesteld voor een erftoegangsweg. Dat blijkt onder meer uit het geldende snelheidsregime van zestig kilometer per uur, de maatvoering van de weg, een gelijkwaardige voorrangsregeling, geen as-markeringen en erfaansluitingen.

Dat geeft het college van B en W als antwoord op vragen van André Timmerman (PvdA/GroenLinks). Hij was benieuwd waarom de Gortelseweg nog een verkeersfunctie heeft. De gemeente heeft het plan om samen met belanghebbenden een verkeersplan op te stellen voor Vierhouten. De Gortelseweg is hier ook onderdeel van. Al eerder is aangegeven dat dit plan er niet komt voor 2025 gezien de beschikbare ambtelijke capaciteit.

Bij het opstellen van het plan staat de gemeente open voor het wensbeeld dat leeft bij de betrokken partijen. Het gaat dan om de Stichting Vierhouten Natuurbescherming maar ook de dorpsgemeenschap Vierhouten. Uit reacties blijkt dat tussen deze partijen een behoorlijk verschil bestaat wat betreft de Gortelseweg. Andere partijen zijn o.a. de gemeente Epe, Staatsbosbeheer en Kroondomein Het Loo.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie