Logo nunspeethuisaanhuis.nl


'Ik hoorde fluisteren dat bij de SGP alle raadsleden wel willen bijtekenen. Bij de CU zijn ze op zoek naar mensen voor de vrijkomende zetels. En het CDA schijnt extra zetels te zoeken voor hun nieuwe mensen.'
'Ik hoorde fluisteren dat bij de SGP alle raadsleden wel willen bijtekenen. Bij de CU zijn ze op zoek naar mensen voor de vrijkomende zetels. En het CDA schijnt extra zetels te zoeken voor hun nieuwe mensen.' (Foto: Anja Bos)
Floris Weesduidelijk

Floris WeesDuidelijk: de stoelendans begint weer

Volgend jaar maart hebben gemeenteraadsverkiezingen. Dus wordt bij raadsleden de behoefte aan publiciteit opeens urgent. Individueel met foto in de krant komen scoort hoog. Een afgesloten weggetje of een onjuist verkeersbord komt dan mooi van pas.
Een persberichtje, een paar vragen aan B en W, en hupsakee, weer een plusje op je CV.
Groepsfoto's van werkbezoeken zien we ook regelmatig. Dan houdt de bezoekende partij zichzelf van het werk door de ontvangende partij van het werk af te houden. Na afloop zijn er drankjes, bitterballen en presentjes.
Onze burgemeester zit qua PR natuurlijk op rozen met al die gouden bruidsparen. En dat zonder mee te hoeven doen aan de verkiezingen. En wethouders zien we ook regelmatig langs komen. Naamsbekendheid, mensen, daar gaat het om in de politiek!
Ik overdrijf natuurlijk weer schromelijk. Want gelukkig besteden en onze politici hun meeste tijd aan het goed besturen van onze mooie dorpen. Maar dat gebeurt vooral achter de schermen. En eerlijk gezegd hebben wij daarvoor als gewone kiezers weinig belangstelling. Ik ga wel eens naar een raadsvergadering. Daar zit dan de pers plus anderhalve man en een paardenkop. En wij lezen later wel wat ze besloten hebben. Of we lezen het in de wekelijkse column van de politieke partijen.
Op dit moment is de raadsperiode dus bijna voorbij. En veel politici willen graag voor vier jaar bijtekenen. Dus is het de kunst om een hoge plaats op de lijst van je partij te veroveren. Want de jonge honden lopen zich al warm aan de zijlijn. Wie slim is zorgt er dus voor om regelmatig met foto en al in de krant te komen zodat wij aan hem of haar onze voorkeurstemmen geven.

Ik hoorde fluisteren dat bij de SGP alle raadsleden wel willen bijtekenen. Bij de CU zijn ze op zoek naar mensen voor de vrijkomende zetels. En het CDA schijnt extra zetels te zoeken voor hun nieuwe mensen. Dat kan nog een mooie stoelendans worden daar op het politieke middenveld.
In gemeentebelang zit ook beweging en de VVD zoekt naar een opvolger. De man van NB zit vastgeplakt aan het fluweel. Allemaal van horen zeggen hoor! Tenslotte de PvdA, die wil een brede linkse beweging. Dat las ik in hun eigen column.

Meer berichten
Shopbox