Logo nunspeethuisaanhuis.nl


Foto: eigen foto

Energiecoöperatie NunspeetEnergie start eerste zonnedak

Nunspeet - NunspeetEnergie, de energiecoöperatie van en voor inwoners van de gemeente Nunspeet, start 16 december met de verkoop van zonneparticipaties. Dit eerste zonne-energieproject wordt gerealiseerd op het dak van Veldhuizen Energie aan de Pascalweg in Nunspeet. De unieke samenwerking is tot stand gekomen doordat Herwin van Veldhuizen en Johan Koster zelf zonnepanelen wilden plaatsen. Voor de bedrijfsvoering heeft Veldhuizen Energie er zelf maar 50 nodig. Er is echter ruimte voor veel meer zonnepanelen. “Ik wil graag dat die lege ruimte op mijn bedrijfsdak ten goede komt aan de inwoners van de gemeente.” Omdat Veldhuizen en Koster NunspeetEnergie al kenden, was de samenwerking snel vormgegeven.

“We zijn erg gelukkig met het aanbod van Veldhuizen Energie”, aldus Philipine Vinke, voorzitter van NunspeetEnergie. We kunnen niet wachten totdat we de installatie aan het werk zien.

Het investeren in zonnedakparticipaties is geschikt voor mensen die wél zelf willen investeren in zonnepanelen, maar die daar geen geschikt dak voor hebben. Bijvoorbeeld doordat er veel schaduw op het dak valt. Het eerste zonnedak van NunspeetEnergie is een zogenaamd ‘postcoderoos’-project. Iedereen die binnen de postcode van de gemeente Nunspeet woont, kan participaties kopen. De investering wordt terugverdiend doordat de eigenaar van de participaties 15 jaar lang gegarandeerd de energiebelasting op zijn eigen verbruikte elektriciteit terug krijgt. Overstappen naar de door NunspeetEnergie geselecteerde energieleverancier – Greenchoice - is niet verplicht, maar wel handig: Greenchoice verrekent namelijk automatisch het belastingvoordeel op de energierekening.

Op 16 december is er een voorlichtingsdag op de locatie waar de installatie komt. Van 10.00 Tot 12.00 uur bent u welkom in het pand van Veldhuizen Energie aan de Pascalweg 15 in Nunspeet. Het bestuur van NunspeetEnergie is er om u uitleg te geven. Om 10.30 uur is er een plenaire presentatie. Het project wordt van harte ondersteund door de gemeente Nunspeet. Daarom opent wethouder Gert van den Berg de presentatie.

Voor meer informatie, lidmaatschap, kosten en dergelijke kunt u nu al terecht op de website van NunspeetEnergie: www.nunspeetenergie.nl

Meer berichten
Shopbox