Logo nunspeethuisaanhuis.nl


Kindcentrum Nunspeet heeft duurzame led-verlichting laten plaatsen

Nunspeet - Stichting Kindcentrum Nunspeet heeft deze maand duurzame led-verlichting laten plaatsen. De werkzaamheden zijn soepel verlopen, waardoor alle conventionele verlichting binnen een dag kon worden vervangen. De led-verlichting gaat zorgen voor een energiebesparing. Daarnaast wordt ook de CO2-uitstoot van het pand gereduceerd.

Alle conventionele verlichting werd vervangen door Saled-verlichting. Deze moderne verlichting gaat zorgen voor een energiebesparing van 13.127 kWh per jaar. Ook de CO2-uitstoot van led-verlichting is vele malen lager dan dat van conventionele verlichting. Zo zorgt het project ervoor dat de stichting een CO2-reductie van 7430 kg per jaar zal gaan noteren.
Totstandkoming Het besluit van Stichting Kindcentrum Nunspeet om over te stappen naar led-verlichting kwam mede tot stand dankzij advies van De Onderwijs Inkoop Groep. Afgelopen woensdag (13 december jl.) was het zover, alle conventionele verlichting werd vlekkeloos vervangen. Dit alles vond plaats in slechts één dag, waardoor alle betrokken partijen konden spreken van een geslaagde overgang.
Stichting Kindcentrum Nunspeet Stichting Kindcentrum Nunspeet vangt kinderen op van 0 tot circa 13 jaar. De kinderen verblijven in de buitenschoolse opvang, het kinderdagverblijf of in de peuterspeelgroepen. De dagelijkse leiding over het kindcentrum is in handen van Diny Liefers. Zij was vooral verbaasd over de verbetering van de kwaliteit van het licht: 'We zitten er stralend bij', zei Liefers in een reactie.
De Onderwijs Inkoop Groep De Onderwijs Inkoop Groep is een organisatie die zich richt op het behalen van besparingen in het onderwijs.

Meer berichten
Shopbox