Het Saint George Edessa zingt 21 januari in De Ontmoeting. Eigen foto
Het Saint George Edessa zingt 21 januari in De Ontmoeting. Eigen foto (Foto: Dick Baas)

Syrisch koor en Syrische kunst in De Ontmoeting

NUNSPEET - Talal heeft zijn familie moeten achterlaten in Syrië. Hij schildert en wil in zijn schilderijen laten zien wat de oorlog doet met mensen en de cultuur. Maar hij schildert ook over hoop en vertrouwen in het leven. Het Syrische koor Saint George Edessa zingt. Dit alles op zondag 21 januari in De Ontmoeting.

De PKN-kerk De Ontmoeting is actief in het organiseren van exposities en is actief voor vluchtelingen in Nunspeet.

Op zondag 21 januari om 14.00 uur is iedereen welkom in De Ontmoeting bij de opening van een bijzondere expositie en een bijzonder concert. Het koor Saint George Edessa is ontstaan op 15 augustus 2016 en bestaat uit leden van de Assyrisch Orthodoxe Gemeenschap. Het koor telt 35 leden tussen de 16 en 50 jaar. De leden komen gemiddeld één keer per drie weken bijeen om te oefenen. Ze zijn daardoor in staat om een concert te geven van Syrisch Orthodoxe gebedsliederen.

Schilder Talal was in Syrië ingenieur. Hij wacht op gezinshereniging met zijn vrouw en andere kinderen, die hij in zijn thuisland heeft moeten achterlaten. Een zoon woont met vrouw en kind al in Nederland. Talal zelf woont bij andere Syriërs in Almere. Hij schildert de rijke geschiedenis van de Syrische cultuur, die de wereld zoveel kunst en cultuur heeft geschonken.

Meer berichten