Frank Visser, directeur Leemans Adviseurs, met op de fiets Niek Veldkamp, het gezicht voor bankzaken. Foto Dick Baas
Frank Visser, directeur Leemans Adviseurs, met op de fiets Niek Veldkamp, het gezicht voor bankzaken. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Leemans ruim 20 jaar in Nunspeet

NUNSPEET - De folder zit al of valt deze week in Nunspeet huis-aan-huis in de brievenbus. De titel is prikkelend: 'ABN AMRO stapt op. Wij blijven.' Het is een folder van de RegioBank en Leemans Adviseurs. Bij Leemans kan iedereen al meer dan 20 jaar terecht voor financiële producten, zowel voor verzekeringen als bancaire zaken.

Op 1 januari 1998 nam Frank Visser met compagnon Jannie van Blotenburg Leemans Assurantie Adviseurs over van Ben Leemans. Beiden werkten al een aantal jaren bij Leemans, die rond 1975 in Nunspeet was begonnen in de tijd dat er nog een duidelijke scheiding was tussen assuranties en bankzaken. Frank Visser voert de directie. Na twintig jaar was het tijd voor een nieuw logo en een nieuwe naam: Leemans Adviseurs. Daarmee wordt aangegeven dat Leemans al jaren veel meer biedt dan assurantiën. Leemans Adviseurs is sinds 2004 een Zelfstandig Adviseur van de RegioBank, al heette het toen nog CVB-bank en daarna SNS Regiobank. De huidige naam dateert van 2007.

Een complete bank

Frank Visser: "Iedereen kan bij ons terecht voor betalen, sparen en hypotheken. En met het Leemans Privépakket is iemand nooit onderverzekerd. Alle geldzaken onder één dak." Bij het afsluiten van een hypotheek is de klant nooit gebonden aan een bepaalde bank. "We kijken welke bank het beste past."

De kracht van de RegioBank is de service: ruime openingstijden, altijd een persoonlijk contact. De RegioBank met zo'n 500 vestigingen in Nederland is vooral zichtbaar in wat kleinere plaatsen. Zo hebben bijvoorbeeld Nunspeet, Elspeet en Doornspijk een RegioBank, maar Harderwijk weer niet.

Frank Visser constateert dat ook in Nunspeet het aantal vestigingen van banken terugloopt. De dienstverlening wordt op afstand gezet. De ING-bank is al vertrokken, de SNS-bank is een winkel geworden en nu gaat ook de ABN-AMRO fysiek vertrekken. Natuurlijk heeft ook de RegioBank digitale klanten, maar Visser merkt dat voor de afhandeling van financiële zaken klanten nog steeds even langskomen. Dat geldt ook voor een hypotheekgesprek.

De 'rode' folder, die nu verspreid wordt, is geen bedenksel van Frank Visser, maar een landelijke folder waar hij alleen het logo, naam en een foto hoefde in te vullen. In andere plaatsen kan er de naam van een andere bank staan die daar vertrekt. De RegioBank verleent Overstapservice. Wie voor 1 maart overstapt krijgt 50 euro op de spaarrekening gestort en de RegioBank zorgt voor de wisseling.

Leemans Adviseurs is gevestigd aan de Whemelaan 4.

Meer berichten