Met deze foto is Lotte Vlot genomineerd in de categorie Bruidskinderen voor de Bruids Foto en Film Award 2018. Foto Lotte Vlot
Met deze foto is Lotte Vlot genomineerd in de categorie Bruidskinderen voor de Bruids Foto en Film Award 2018. Foto Lotte Vlot (Foto: Dick Baas)

Fotograaf Lotte Vlot genomineerd

Nunspeet - Bruidsfotograaf Lotte Vlot uit Nunspeet is genomineerd in de categorie Bruidskinderen voor de Bruidsfoto & Film Award 2018.

Het bruidsjonkertje had niet zoveel zin om het ringkussentje aan bruid en bruidegom te geven. En dan moet iedereen er zich mee bemoeien. Dat leverde voor de Nunspeetse bruidsfotograaf Lotte Vlot een mooie zwart-wit foto op voor een nominatie in de categorie Bruidskinderen voor de prestigieuze Bruidsfoto & Film Award 2018.

 "Het is geweldig om voor deze award genomineerd te zijn, omdat het binnen Nederland echt een toonaangevende onderscheiding is. Ik had al eerder meegedaan, maar ben nu voor het eerst genomineerd, en hoop natuurlijk dat veel mensen op mijn foto gaan stemmen in verband met de publieksprijs." Lotte Vlot heeft in de afgelopen zes jaar al meer dan 160 bruiloften in binnen- en buitenland gefotografeerd. Zij zegt: "Bij bruidsfotografie gaat het echt om emoties. Het is vaak een spannende dag waar lang naar toe geleefd wordt. Juist alle kleine momenten zijn geweldig om vast te leggen."

Lotte bereidt zich heel goed voor op de trouwdag. Ze wil veel weten over het bruidspaar en de familie. Zij wil weten wat de verwachtingen van het bruidspaar zijn. "Dat is belangrijk om de sfeer van de dag vast te leggen. Daar horen mooie en leuke momenten bij, maar soms ook tranen." Ze besteedt veel aandacht aan het album met de foto's. Het bruidspaar mag bepalen welke foto's in het album komen. Na goedkeuring van het ontwerp wordt het album pas gedrukt. Lotte Vlot is bepaald geen fotograaf die even een aantal traditionele plaatjes schiet. Het zijn vaak verrassende foto's. Dat kan iedereen op haar website uitgebreid zien.

Kandidaat-notaris

Lotte Vlot-van der Ploeg (39 jaar) komt uit het Noord-Hollandse Warder (in de buurt van Edam), studeerde rechten in Utrecht en daarna notarieel recht. Het trok haar door de diversiteit in het werk, en contact met mensen, dat vindt ze leuk. Ze deed ervaring op als kandidaat-notaris op diverse kantoren. Daarna ging ze bij de gemeente Ermelo werken als administratief-juridisch medewerker.

Ze fotografeerde al lang, kreeg steeds meer opdrachten, ging een dag in de week de Nederlandse Fotovakschool volgen en schakelde helemaal over naar bruidsfotografie met een eigen bedrijf Lotte Marie Photography. Ze had al eens foto's ingestuurd voor Bruidsfoto & Film Award. Maar nu is ze genomineerd. Uit 1600 foto's koos de jury 80 foto's (tien in elk van de acht categorieën). Tot 10 mei kan er op de website www.bffa.nl gestemd worden. Iedereen moet wel in elke categorie twee stemmen uitbrengen. Het lijkt alsof alleen bruidsparen kunnen meedoen, maar iedereen kan een stem uitbrengen.

28 mei weet Lotte de uitslag.

Meer berichten