Martin Mol reikt het verkiezingsprogramma Meer voor elkaar uit aan de voorzitter van Gemeentebelang Mark van de Bunte. Eigen foto
Martin Mol reikt het verkiezingsprogramma Meer voor elkaar uit aan de voorzitter van Gemeentebelang Mark van de Bunte. Eigen foto (Foto: Dick Baas)

Meer voor elkaar 2018-2022

NUNSPEET - Gemeentebelang heeft haar programma voor de verkiezingen van de gemeenteraad op 21 maart gepresenteerd. De titel is Meer voor elkaar. Het is weer een uitgebreid programma geworden. De foto van lijsttrekker Marije Storteboom is prominent aanwezig. Maar zij kon niet bij de presentatie zijn. Ze is in verwachting.

'Gemeentebelang is geen keuze maar een ideaal'. Dat was de eerste sheet bij het woord van welkom van Mark van de Bunte, de voorzitter van Gemeentebelang. "Gemeentebelanger ben je. Dat zit in je en is geen keus. Je wilt iets betekenen voor alle inwoners van de gemeente. Precies zoals Jos Lussenburg dat al verwoordde in 1945."

Het verkiezingsprogramma is samengesteld door en commissie bestaande uit Martin Mol, Corrie Jansen, Marin Juffer en Marije Storteboom. Meer voor elkaar als titel. Het gaat om de samenleving. Meer voor elkaar doen. 'Natuurlijk is het ook dat we meer voor elkaar hebben gekregen', zei Martin Mol. Hij somde op: rondweg Oost, nieuw zwembad met sporthal en turnhal, hybride veld Vierhouten, inrichting Marktplein.

Welzijn en Maatschappij, Wonen en Werken, Ruimte en Gemeente zijn de drie hoofdstukken waarin het programma is verdeeld.

Loyaliteit

Gemeentebelang stelt regels rond integriteit. 'Ik ben trouw aan de uitspraak van de kiezer. Ik stel onvoorwaardelijk mijn zetel weer beschikbaar aan Gemeentebelang bij een eventuele tussentijdse terugtreding uit de partij.' Hiermee wil GB tussentijdse afsplitsingen voorkomen.

Gemeentebelang pleit voor een jongerenontmoetingsplek in alle kernen. Een bedrijfsregisseur moet ondernemers zo goed mogelijk faciliteren. Verkeersveiligheid is essentieel en door een tunnel te realiseren bij de stationsomgeving moet er eindelijk een veilige situatie ontstaan.

Speerpunten

Gemeentebelang heeft speerpunten opgenomen in het verkiezingsprogramma. Een paar voorbeelden: vergroening van tuinen en afkoppeling van het riool, meerdere wildschermen realiseren, definitieve standplaats ambulance, aansluiting en doorstroming A28 verbeteren.

Gemeentebelang presenteerde het verkiezingsprogramma in de raadzaal van het gemeentehuis. 'Het raadswerk vindt vooral plaats in de samenleving en dat maken we af in de raadszaal. Echt lokaal zonder dictaten van de landelijke politiek.'

De toelichting op het programma werd gegeven door Henry Stulen als vervanger van Marije Storteboom. "Ze is onze lijsttrekker in goede en slechte tijden. We zijn trots op haar. We hadden niet beter kunnen wensen."

Meer berichten