Afbeelding
Arnold Bergmans

Column Arnold Bergmans: Een bron van lach en praat op straat

21 februari 2024 om 12:15 Algemeen

Er is een nieuw fenomeen dat onze straten doet gonzen van vrolijkheid en onze verenigingen in een opgewonden staat brengt. Een fenomeen zo alledaags en toch zo intrigerend dat het gespreksonderwerp nummer één is geworden in wachtkamers en bijeenkomsten: de kunst van de bananen etiquette.


Ja, je leest het goed. De nederige banaan, eens slechts een eenvoudig stuk fruit om op te knabbelen, heeft nu een geheel nieuwe betekenis gekregen. Het gaat niet langer alleen om het eten ervan, maar om hoe je het eet - een delicate dans van hoffelijkheid en stijl.


Het begint allemaal met de perfecte schil. Geen smoezelige, gehavende schillen meer die je met moeite van de vrucht afpelt. Nee, de moderne bananeneter weet dat het draait om een soepele, gracieuze verwijdering van de schil - als het openen van een geschenk op kerstochtend.


Maar het echte plezier begint pas als je de bananen zelf vasthoudt. Daar sta je dan, met een gele banaan in je hand, klaar om te laten zien wat je in huis hebt. En dan komt de vraag: hoe eet je hem? Van boven naar beneden? Van onder naar boven? Of misschien zelfs in cirkelvormige bewegingen om het mysterie van de banaan te ontrafelen?


Deze vragen zijn niet alleen onderwerp van verhitte discussies op straat, maar ze hebben ook geleid tot een golf van creatieve experimenten. Sommigen beweren dat het eten van een banaan in het openbaar een vorm van kunst is geworden, een performance die aandacht verdient. Anderen zien het als een kans om hun eigen unieke stijl en persoonlijkheid te tonen - van de ‘gracieus draaiende banaan’ tot de ‘elegante hap in één beweging.


Dus laten we de bananen etiquette omarmen met open armen en een brede glimlach. Laten we genieten van de gesprekken die het op gang brengt, de lachsalvo’s die het veroorzaakt en de verbinding die het creëert.


Want in een wereld vol chaos en zorgen, is er altijd ruimte voor een beetje speelsheid - vooral als het om bananen gaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie