Tamara Jungnickel in haar atelier.
Tamara Jungnickel in haar atelier. eigen foto

Poëtische tekeningen Tamara Jungnickel

2 maart 2024 om 11:20 Algemeen

In het weekend van 9 en 10 maart start bij Galerie Ingrid Slaa in Nunspeet de serie gastexposities van 2024.

Ingrid Slaa: “In januari 2022 heb ik voor het eerst een collega uitgenodigd om samen met mij in de galerie te exposeren. De teller staat intussen op 17 interessante, spannende, boeiende en mooie exposities. Ik geniet heel erg van het samenwerken en het inrichten van de exposities. En het aantal bezoekers groeit, waar ben ik ook enorm blij mee ben. Daarom heb ik ook voor 2024 weer andere kunstenaars uitgenodigd.”  

Op de agenda voor dit jaar staat o.a. fotografie, tekenen, schilderen, keramiek en ruimtelijk werk. De eerste kunstenaar is tekenares Tamara Jungnickel uit Gorinchem.

Als kind is Tamara Jungnickel vaak verhuisd, zelfs van Canada, haar geboorteland, naar Duitsland. Dat heeft veel impact op haar gehad. In het tekenen heeft zij haar taal gevonden om de gevoelens van onzekerheid, onvrijheid en ontheemd voelen uit te drukken.

Dat doet ze op een heel poëtische manier. Met zachte kleuren en doorleefde materialen, zoals ‘vintage papier’ uit oude boeken of schriften. Ze combineert aquarel met houtskool en contékrijt. Daardoor ontstaat er een combinatie van vluchtig en hard, een mooi contrast. Dat contrast is er ook tussen de kleuren en de voorstelling, de verhalen die ze tekent. Dat maakt het werk extra interessant.

De galerie is open op zaterdag 9 en zondag 10 maar van 11 t/m 16 uur. Adres: Harderwijkerweg 36 in Nunspeet. Info: www.ingridslaa.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie