Martine Parre (Het Venster) en Harriët Vijsma (SWN) organiseren de derde Seniorenbeurs in Veluvine op vrijdag 2 maart van 13.00 tot 18.00 uur. Iedereen is welkom. Foto Dick Baas
Martine Parre (Het Venster) en Harriët Vijsma (SWN) organiseren de derde Seniorenbeurs in Veluvine op vrijdag 2 maart van 13.00 tot 18.00 uur. Iedereen is welkom. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Kom naar de Seniorenbeurs

NUNSPEET - Vrijdag 2 maart is het weer zover. De derde Seniorenbeurs Nunspeet wordt van 13.00 tot 18.00 uur gehouden in Veluvine. Het thema is Wonen en de toegang is gratis. Harriët Vijsma (Stichting Welzijn Nunspeet) en Martine Parre (Prot. Chr. Welzijnswerk Het Venster) vertellen wat er allemaal te beleven valt op deze informatieve en gezellige beurs.

Stichting Welzijn Nunspeet, Het Venster en de ouderenbonden organiseren voor de derde keer een Seniorenbeurs in Veluvine met als hoofdthema: Wonen. Maar er is veel meer. Harriët Vijsma is alle keren bij de organisatie betrokken en zij kan in een snel tempo aangeven wie dit jaar allemaal aanwezig zullen zijn.

Het thema Wonen moet wel heel breed uitgelegd worden. Zo zal de brandweer weer uitgebreid voorlichting geven aan de senioren en ook jongere bezoekers. De politie Nunspeet is er. Harriët: "Vaak wordt er gezegd dat de wijkagent niet zichtbaar is in de wijk en daarom vind ik het belangrijk dat er op de beurs wel een wijkagent is." Het wordt Benjamin de Vries, de wijkagent die het centrum als werkgebied heeft.

De gemeente heeft uiteraard alle informatie over de WMO en alles wat daarmee te maken heeft.

Politiek

Politieke partijen zijn ook aanwezig. Zeker in een verkiezingsjaar vindt Harriet dit belangrijk. "Senioren kunnen even ongedwongen met de lokale politici praten." Of alle partijen er zullen zijn weet ze nog niet. Ze mist de SGP en de VVD nog.

Veluvine heeft een beursaanbieding en bezoekers kunnen proefritten maken op een e-bike. Stella organiseert dat. Stella is overigens met de Rabobank, Kok&Heijkamp en De Zorgschuur sponsor van de Seniorenbeurs.

Modeshow

Martine Parre: "Een belangrijk onderdeel van de Seniorenbeurs is de modeshow. Dat is ieder jaar een succes. Het wordt georganiseerd door Lanco Seniorenmode." De modeshow begint om 15.00 uur.

De aanbieders op de beurs komen voornamelijk uit de gemeente Nunspeet. Lukt dat niet, dan wordt er buiten de gemeentegrenzen gekeken. Maar er is altijd veel belangstelling van de zijde van bedrijven. Er is een aanbieder voor bedden. Omnia Wonen is er voor info over huurwoningen. Makelaar Van de Loosdrecht zal het nieuwe bouwproject Huize Molijn promoten.

In de foyer van Veluvine is een podium voor muziek. Op het horecaplein kan gegeten en gedronken worden. Kortom: de Seniorenbeurs bruist van activiteiten.

Harriet Vijsma en Martine Parre zijn enthousiast en hopen op veel bezoekers.

Meer berichten
Shopbox