Jeroen Snaterse is lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een hobby is jagen. Hij doet dat in de polder: eend, haas, duif, vos, kraai en ander schadelijk wild. Foto Dick Baas
Jeroen Snaterse is lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een hobby is jagen. Hij doet dat in de polder: eend, haas, duif, vos, kraai en ander schadelijk wild. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Wie is de lijsttrekker van lijst 5?

NUNSPEET - "Het is een uitdaging. Want dit is compleet nieuw voor mij. Ik had al wel vier jaar meegedraaid in het bestuur van de VVD. Dan kijk je vanaf de zijlijn wel naar het fractiewerk, maar nu word je ineens het boegbeeld en het gezicht van de partij." Jeroen Snaterse had de vraag gekregen of hij lijsttrekker van de VVD-Nunspeet wilde worden en hij zei ja.

De huidige VVD-fractie in de Nunspeetse gemeenteraad bestaat uit Koos Frijlink en Bert Kamp. Frijlink vervangt tijdelijk de zieke Ben ten Wolde. Alle drie hadden aangegeven niet te willen terugkeren na de raadsverkiezingen van 21 maart. De kandidatenlijst bevat dus nieuwe namen. Op de eerste plek dus Jeroen Snaterse. Op de tweede plaats Luc van Emst en het vroegere raadslid Bram ten Hove op de derde plek. Jeroen ervaart het als een enthousiast team dat goed gaat samenwerken.

De 56-jarige Jeroen Snaterse woont sinds 1981 in Nunspeet en daarvoor in Ermelo. Hij is geboren in Fijnaart en Heijningen, maar opgegroeid in Ermelo. Zijn vader was sinds oktober 1965 directeur Gemeentewerken in de toenmalige gemeente Ermelo en behield na de splitsing in 1972 die functie in de nieuwe gemeente Ermelo. Het gezin ging in 1967 in Ermelo wonen.

"Mijn vrouw is de oorzaak dat ik in 1981 in Nunspeet ben gaan wonen. Zij is een Nunspeetse." Jeroen Snaterse is al zo'n dertig jaar werkzaam in onderwijsondersteunende functies. Momenteel is hij roostermaker/planner en applicatiebeheerder formatie bij het ROC Landstede in Harderwijk.

Jeroen Snaterse voelde zich al heel jong aangetrokken tot het liberalisme. Daar ligt een gebeurtenis aan ten grondslag. Jeroen vertelt: "Ik was een jaar of veertien toen mijn vader met een gast uit het gemeentehuis thuis kwam. De man maakte heel veel indruk op mij. Het was Molly Geertsema, toen de Commissaris van de Koningin in Gelderland en VVD-er. Zo ben ik VVD-er geworden."

VVD-verkiezingsitems

Jeroen Snaterse heeft er genoeg. Voldoende goede woonruimte, vooral ook voor jongeren, omdat die voor het bedrijfsleven van groot belang zijn. Verbreding A28 is nodig. "Onze bedrijven zijn daarvan afhankelijk." Ondertunneling bij de Elspeterweg is nodig. De VVD is tegen windmolens in de gemeente Nunspeet. Zonnepanelen op agrarische bedrijven met een groot dakoppervlak is een veel betere oplossing. Jeroen Snaterse heeft sinds kort ook zelf zonnepanelen. "Ik zie de meter achteruit lopen." De VVD steunt de 'paarse heide' en wil een schaapskudde in Vierhouten.

Verkiezingsprogramma: 'Vertrouwen in de toekomst'. Prognose aantal zetels: drie.

Meer berichten
Shopbox