Raadslid Ingrid Slaa is de lijsttrekker van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze heeft heel veel zin in de komende periode van vier jaar. Foto Dick Baas
Raadslid Ingrid Slaa is de lijsttrekker van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze heeft heel veel zin in de komende periode van vier jaar. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Wie is de lijsttrekker van lijst 3?

NUNSPEET - Ingrid Slaa noemt zich conceptueel kunstenaar. Ze is ook lid van de gemeenteraad. Is er een overeenkomst tussen conceptuele kunst en politiek? Het antwoord is ja. Conceptuele kunst en politiek gaan beide uit van een idee, dat vorm moet krijgen. Hoe het precies gaat worden is bij het begin nog niet duidelijk. Dat groeit en het wordt iets moois.

Ingrid Slaa is pas vier jaar raadslid voor de ChristenUnie. De leden van de partij hebben gemeend haar voor de komende verkiezingen voor de gemeenteraad op de eerst plaats te zetten. De huidige fractievoorzitter Evert Leusink komt op plaats twee. Kees Smit uit Elspeet neemt de derde plaats in als opvolger van Bertus Schouten. Jennifer Elskamp is op vier ook een nieuw gezicht, evenals Henk van Vliet uit Vierhouten op de vijfde plaats. Met dit team wil de ChristenUnie 'de kracht van samen' vorm geven. "Het gaat niet in de eerste plaats om politieke onderwerpen. Het gaat om mensen. Wat kan de ChristenUnie voor mensen betekenen".

Ingrid Slaa heeft ja gezegd op de vraag om lijsttrekker te worden. "Er werd een flink beroep op mij gedaan. Men vond mij daar geschikt voor. Ik wil dan mijn verantwoordelijkheid nemen en ik kan wellicht door mijn manier van optreden in de politiek van toegevoegde waarde zijn."

Lijsttrekkersdebattten

Ze heeft nu twee debatten als lijsttrekker gedaan, eerst bij de SGP-jongeren en daarna in Hulshorst. "Ik vond het best wel spannend, toen ik bezig was leuk. Dat is misschien best wat anders dan de anderen, maar doe het gewoon zoals ik ben. Maar het gaat niet om mij, maar om de inhoud van ons programma."

Wie is Ingrid Slaa?

Maar dan wel heel in het kort. Ze is 49 jaar en opgegroeid in Berkel en Rodenrijs in een Gereformeerd Vrijgemaakt en GPV-stemmend gezin. Kerk en partij is ze altijd trouw gebleven (CU is samenvoeging van RPF en GPV). Ze werd logopedist en startte een praktijk in Nunspeet. Ze stopte in 1998, besteedde aandacht aan haar vier kinderen en begon een opleiding beeldhouwen aan de Vrije Academie. Schilderen (het 'platte vlak') lag haar wat minder. Ze slaagde in 2009 cum laude. En zo werd kunst haar beroep. Een dag in de week werkt ze bij echtgenoot Jaap Slaa op het architectenbureau.

Programma ChristenUnie

Voor Ingrid zijn belangrijk: iedereen telt mee, stille armoede, wonen moet gemengd zijn (jongeren en ouderen), tiny houses, vakantieparken teruggeven aan toeristen, meer ruimte voor burgerinitiatieven. Het zijn er maar een paar.

Ingrid Slaa zal na de verkiezingen het fractievoorzitterschap overnemen. Voor een toekomstig wethouderschap heeft ze geen ambitie.

Meer berichten
Shopbox