Andre Timmerman wordt het nieuwe gezicht voor de PvdA/GroenLinks in de Nunspeetse gemeenteraad en hij hoopt er niet alleen te zitten zoals de PvdA nu. Foto Dick Baas
Andre Timmerman wordt het nieuwe gezicht voor de PvdA/GroenLinks in de Nunspeetse gemeenteraad en hij hoopt er niet alleen te zitten zoals de PvdA nu. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Wie is de lijsttrekker van lijst 6?

NUNSPEET - De eerste twee lijsttrekkersdebatten zijn voorbij. De lijsttrekker van de Partij van de Arbeid/GroenLinks constateert heel eerlijk, dat hij nog wel wat ervaring moet opdoen. Politiek is voor hem nieuw. Maar André Timmerman vindt het wel leuk. "We gaan ons goed voorbereiden voor het debat bij de Bedrijvenkring Nunspeet (BKN)."

Het sinds 1990 vertrouwde gezicht van Michel Verheijdt gaat als boegbeeld van de Nunspeetse PvdA verdwijnen. Nieuwe gezichten zijn André Timmerman (53 jaar), Sander Kouwenberg (34 jaar) en Anne Rutgers (18 jaar). Hans Tijmes, nu burgerraadslid voor de PvdA, staat op de vierde plaats. De PvdA vormt samen met GroenLinks een progressieve samenwerking. De lijst is dan ook een mix van PvdA-leden, GroenLinks-leden en kandidaten die geen lid zijn van een politieke partij, maar wel een 'progressief hart' hebben.

André Timmerman behoort politiek tot GroenLinks. Van huis uit een PvdA-er. Hij is ongeveer vijf jaar geleden vanuit De Haag verhuisd naar Nunspeet. Hij is jurist en is beleidsadviseur bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Zowel hij als zijn vrouw Anne burgerden snel in de Nunspeetse samenleving in. André is voorzitter van de plaatselijke werkgroep van Amnesty International.

Verkiezingsprogramma

De PvdA/GL heeft haar speerpunten in de verkiezingscampagne samengevat in en folder die bijvoorbeeld op de Markt al ijverig wordt uitgedeeld.

André pakt speerpunt 6 'Afval scheiden en hergebruiken' er eens even uit. Daarbij is plastic een belangrijk punt. "We kennen de 'plastic soep' in de oceanen. De grijze container bevat heel veel plastic. Eigenlijk zou dat apart ingezameld moeten worden." André kent de visie van de afvalinzamelaars, dat bij de nascheiding het plastic eruit gehaald wordt. Maar hij zou het liever vooraf doen. "Er zijn ook heel veel soorten plastic".

Op de Markt

De PvdA/GL heeft nu twee zaterdagen tussen 11.00 en 12.00 uur op de Markt gestaan om folders uit te delen en de discussie aan te gaan. De eerste zaterdag ging het over de zorg en de tweede zaterdag over wonen. Het was beide keren koud, maar met name het concept voor tijdelijke woonruimte trok belangstelling. Kant-en-klare woningen, die in een dag geplaatst kunnen worden.

Andere punten zijn uiteraard het basisinkomen, niemand onder de armoedegrens, een wijkbudget dat door de bewoners zelf kan worden ingevuld, participatie van jongeren, iedere wijk een chillplek.

André, Sander en Anne vormen een hecht team, die alle drie in de raad willen komen.

Meer berichten
Shopbox