Henry Stulen is de huidige fractievoorzitter van Gemeentbelang, komt niet terug in de nieuwe raad, maar is wel waarnemend lijsttrekker. Foto Dick Baas
Henry Stulen is de huidige fractievoorzitter van Gemeentbelang, komt niet terug in de nieuwe raad, maar is wel waarnemend lijsttrekker. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Waarnemend lijsttrekker voor lijst 2

NUNSPEET -- Het is een wat wonderlijke situatie en waarschijnlijk uniek in Nederland. Wethouder Marije Storteboom is lijsttrekker voor Gemeentebelang. Haar foto prijkt op alle verkiezingsposters en ze bereidde de verkiezingen voor. Maar ze is niet in functie. Ze is met zwangerschapsverlof en haar driejarig dochtertje heeft een zware medische ingreep ondergaan. Fractievoorzitter Henry Stulen neemt de rol van lijsttrekker tot de verkiezingen over. Ook uniek is dat Henry zelf niet in de gemeenteraad terugkeert.

Henry Stulen (56 jaar) is sinds december 2002 lid van de gemeenteraad. Hij heeft besloten een stapje terug te doen en staat nu op nummer 8 op de kandidatenlijst van Gemeentebelang. Hij fungeert een beetje als 'reserve' binnen de Vereniging Gemeentebelang. Daarom vervangt hij nu Marije als lijsttrekker en niet Martin Mol, die nummer 2 op de lijst staat.

Het is de eerste keer dat Marije Storteboom (38 jaar) lijsttrekker voor Gemeentebelang is. Zij kwam in 2014 in de raad en werd wethouder na het vertrek van Edward van der Geest in januari 2016. Die taak heeft ze energiek aangepakt. En ze kreeg niet de gemakkelijkste portefeuilles. Het Stationsplein ligt op haar bordje. Zwembad, sporthal en sportpark De Wiltsangh. Ze moet de Markt gezelliger maken. En zo nog wel meer.

Gemeentebelang heeft de langste lijst met kandidaten. Het zijn er totaal 45. Henry Stulen is blij dat veel mensen willen laten zien dat ze bij Gemeentebelang willen horen,zonder ambitie nu al raadslid te worden. Tot voor kort mochten maar dertig namen op de lijst staan, nu vijftig.

Hoog op de lijst staan zittende raadsleden als Martin Mol en Corrie Jansen. De eerste nieuwkomer is Marc Konings, gevolgd door Pieter-Jan van Rossen, Martin Juffer en Edward Koers. Uit de kernen staan Ans Pluim uit Vierhouten op 9 en Rachel Smink uit Hulshorst op 12. Al zijn Corrie en Martin in feite ook Hulshorsters.

Belangrijke punten in het verkiezingsprogramma van Gemeentebelang zijn de omgeving station, hemelwatervisie, het centrum van Nunspeet ("dat moet nu in één keer goed zijn"), uitnodigende sportaccommodaties, evenementen(terrein), uiteraard betaalbare woningen voor jongeren. En zo kan Henry nog wel even doorgaan. Wat hij zo mooi vindt, is het feit dat het vorige verkiezingsprogramma nagenoeg is gerealiseerd.

Henry Stulen vertrouwt er op dat Marije Storteboom weer snel aan de slag kan. De medische ingreep van dochter Kathie lijkt succesvol en als de bevalling ook goed verloopt is het zomaar mogelijk dat Marije op 21 maart 's avonds gewoon op het podium staat.

Meer berichten
Shopbox